Kemal Sivri'den Uyarı

Kemal Sivri'den Uyarı

Akçaabat Şoförler Odası Başkanı Kemal Sivri, yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla okul servisi sürücülerine uyarılarda bulundu.

Akçaabat Şoförler Odası Başkanı Kemal Sivri, yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla okul servisi sürücülerine uyarılarda bulundu.

Sivri, yaptığı açıklamada, ailelerin çocuklarını servis sürücüleri ve okullardaki öğretmenlere teslim ettiklerini, bu nedenle şoförlerin sorumluğunun çok fazla olduğunu belirterek, ''Geleceğimiz ve her şeyimiz olan çocuklarımızın yaşamlarının bu bölümünde kollanmaya, ilgiye, sevgi ve şefkate daha çok ihtiyaçları var'' dedi.

Yeni eğitim öğretim yılında özellikle ana sınıfı, kreş ve birinci sınıf öğrencilerinin şoförlerce daha çok kollanması ve bu öğrencilere dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Sivri, şöyle devam etti:

''Özellikle öğrenci servisi şoförlerinin, taşıdıkları yavrularımızı kendi çocuklarıymış gibi çok değerli birer emanet olarak algılayıp, araçlara binerken, araçlardan inerken ve evlerine bırakılıncaya kadar bizzat onlara refakat edip, sağlıklı ve güvenli bir eğitim öğretim yılına başlamalarını diliyorum. Araçların önlerini ve arkalarını kontrol etmeden hareket etmemeleri, kapıların tamamen kapatıldıktan sonra hareket etmeleri çok önemlidir. Geçmiş yıllarda küçük bir dikkatsizlik ve tedbirsizlikle büyük acılar ve can kayıpları yaşadık. Dilerim böyle acılar yaşamayız.''

Servis araçlarının, bakanlığın öngördüğü standartlara uygun bir hale getirilmesi ve temizliğine dikkat edilmesinin ayrı bir önem taşıdığını anlatan Sivri, ''Okul yöneticilerinin ve velilerin de en az şoförler kadar dikkatli ve ilgili olmaları gerekir. Temizlikten güvenliğe kadar herhangi bir konuda aksaklık görülürse odamıza veya ilgili birimlere bu olumsuzlukların bildirilmesini istiyoruz'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler