Kazancıoğlu'ndan Açıklamalar

Kazancıoğlu'ndan Açıklamalar

Tütünspor Kulübü Başkanı Metin Kazancıoğlu, Trabzon amatörü için yapılması gerekenleri sıraladı. Kazancıoğlu, Trabzon’da tek başına futbol algısının değişmesi gerektiğini söyledi

 

 

 

Kulüp olarak en önemli önceliklerinin sporcunun hem eğitimli hem de iyi bir sporcu olarak yetişmesine ön ayak olmayı istediklerini söyleyen Metin Kazancıoğlu, ailelerin okul-spor ve dershane arasında kaldığını ifade etti. Kazancıoğlu açıklamalarında şunları söyledi: “Aileler veya spora yönlenen çocuklar bir ikilem içinde kalmamalı. Spor ve okul beraber yürümeli, eğitimi ve sporu aynı anda yapabilmeliyiz. Biz bu güne kadar eğitim ve sporu entegre edemedik. Sorun buradan kaynaklanıyor. Gelişmiş toplumların tamamında eve yakın alanlarda spor alanı vardır. Biz de durum tam tersine, alt yapı en sonda düşünülüyor. Yapılması gereken Milli Eğitim ve sor camialarının bir araya gelmesi, Beden Eğitimi derslerinin artırılması, bu derslerin gereksiz gibi görülüp baştan savma yürütülmemesidir.

 

Tesis noktasında Trabzon’da çok ciddi sıkıntılar olduğunu anlatan Kazancıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Spor kültürü mahalle aralarından başlar. Biz hemen her yeri betonlaştırdık. Oysa toprak zeminler çocukların gelişimi için çok önemli, elektriğini alıyor, yaramaz olmalarının önüne geçiyor. Günümüzün popüler spor dalı futbol, bunun önüne geçemiyorsunuz. Bilindiği gibi Trabzon’da futbol algısı her şeyin önüne geçmiş. Bu durum başka alanlarda başarılı olabilecek çocukların önünü kesiyor. Trabzon’da çocuk olmak büyük şanssızlık gibi. Yerel yönetimler semt sahaları kurmalı. Farklı spor alanlarına paralel olarak nüfusta göz önünde bulundurularak buna göre bir yapılanmaya gidilmeli. Nufüs ve spor alanı notasında bir denge sağlanmalı. Doğu Karadeniz’in arazi şartları bazı şeylere engel olsa da yine yapılabilecek çok şey var.

 

 

En büyük eğitim spordur açıklamasında bulunan Metin Kazancıoğlu, gelişmiş ülkelerin sporu devlet politikası haline getirdiğini ifade ederek şunları söyledi: “Toplumumuz obezite tehdidi altında. Ailelerin bilinçlenmesi yerel yönetimlere de bağlıdır. Bir çok gelişmiş ülkede spor devlet politikası içindedir. En büyük eğitim spordur. Spora önem veren toplumların dünyadaki etkinliğini herkes görüyor. Türkiye’de her yaşa göre bir sporu yaptırabilmeliyiz. Trabzon’da 100 bin 30 yaş altında kişi varsa bu ihtiyacı karşılayacak spor alanı var mıdır sorgulamak gerekli. Profesyonel değilsiniz diye spor yapılmayacak anlamı çıkarılmamalı. Toplumumuz da sporu beslemezseniz gençlerin marjinal yollara kaymasına engel olamazsınız.

 

Akçaabat Tütünspor Kulübü olarak sporcularının ahlaklı, dürüst ve sağlıklı bir şekilde yetişmelerini arzu ettiklerini ve bu misyonu üstlendiklerini aktaran Kazancıoğlu: “Tütünspor camiası olarak mutlu ve huzurluyuz. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Akçaabat gençliği büyük kazanımlar elde ederek geleceğe hazırlanacaktır. Akçaabat son 20 yılda spor kültürü anlamında bir geriye gidiş yaşıyor. Ancak son dönemde çok ciddi gayretler var. Ben ilçemizde jimlastik, basketbol ve yüzme sporlarının da yapılmasını istiyorum. Akçaabat’ta geçmişten gelen çarpık yapılaşmadan ötürü spor yatırımlarına önem verilemedi. Kuşkusuz bunda başka nedenler de var. Yapılacak çok şey var, biraz gösterildiğinde çok daha güzel işler yapılacaktır kanaatindeyim.” dedi.

 

Kazancıoğlu; “Sahil dolgu alanlarındaki sahalar Akçaabat’a çok şey kazandıracak, yetkililere teşekkür ediyoruz.”

 

Akçaabat için çok önemli

 

Akçaabat’ta Kireçhane mevkiindeki yapılan sentetik futbol sahasının Akçaabat’ın çok önemli bir açığını kapatacağına inandığını belirten Metin Kazancıoğlu, aynı şekilde Yeni Mahalle’de sahil dolgu alanında tahkimatının yapılması durumunda da bir saha daha kazanabileceklerini söyledi. Yapılacak olan bu spor merkezlerinde futbol yaz turnuvaları, salon sporları, farklı spor aktiviteleri, yürüyüşler ve pek çok sporun yapılabilecek olmasından ötürü çok mutluluk duydukların anlatan Kazancıoğlu; “Bunun için Sayın Bakanımız Faruk Nafiz Özak’a, milletvekillerimize, Belediye Başkanımız Şefik Türkmen’e, Gençlik Spor İl Müdürümüz Şerif Özgür’e, Akçaabat Tütünspor Kulübü olarak çok teşekkür ediyoruz. Bu çabalarla Akçaabat’ta spor anlamında daha iyi hizmetler yapılacağına inanıyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor