Kayserili Hırsızlar

Kayserili Hırsızlar

Akçaabat’ta 3 kişi hırsızlığa teşebbüs halindeyken suçüstü yapıldı ve çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber:Derviş ALTUNTAŞ

Foto1 :Cemil BIYIKLI

Alına bilgiye göre Dürbinar mahallesinde bir apartmanda 3 ayrı eve girmeye kapı kilitlerini saç tokasıyla açmaya çalışan Fatma (28), Leyla  (28) ve Dilek Pınar (23) bir vatandaşın şikâyeti üzerine emniyet güçlerince suçüstü yakalandı.

Gözaltına alınan kişiler Kayseri Emniyet müdürlüğünce birçok hırsızlık olayından arandığı ve hırsızlıktan sabıkalı oldukları belirlendi.   Bayanlar çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Öte yandan Hırsızların yakalanması farklı bir olayında aydınlatılmasına sebep oldu.

 

Hırsızlık yapan kadını evinden çıkarken gören imam Murat Yılmaz, komşuları ve mahalle sakinlerince yanlış anlaşılabileceğini düşünerek 1.5 ay süreyle kadından şikayetçi olmadı.

 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Akçaabat ilçesi Yeni Mahalle İnönü Caddesi'nde oturan imam Murat Yılmaz'ın evine 1.5 ay önce giren Fatma Pınar, yaklaşık 5 bin 800 TL değerindeki altın hasır bilezik, kolye ve alyansları çaldı.

 

Pınar'ı evden çıkarken gören imam Yılmaz, daha sonra girdiği evinden hırsızlık yapıldığını fark etti.

 

Ancak mahalledeki bir camide imamlık yaptığı için yanlış anlaşılacağını düşünen Yılmaz, 1.5 ay süreyle zanlıdan şikayetçi olmadı.

Komşuları ve mahalle sakinlerinin duymaması için polise ya da savcılığa gidip dilekçeyle şikayetçi olmayan imam Yılmaz, olayı sözlü olarak polise anlattı.

 

Çalışma başlatan Akçaabat İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, zanlıyı yakaladı. Kadın, emniyete çağrılan imam Yılmaz tarafından teşhis edildi.

 

İmam Murat Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olay günü ikindi namazı sonrası yemek için evine geldiğinde Pınar'ı dairesinin kapısından çıkarken gördüğünü söyledi.

Kadını, Halk Eğitim Merkezinde çalışan eşinin arkadaşlarından sandığını belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

 

''Kapı önüne gelince bir kadının evden çıktığını gördüm. Eşim, Halk Eğitim Merkezinde öğretmen olduğundan önce onun arkadaşıdır sandım. Evde yemeğimi yedikten sonra elbise değiştirmek için yatak odasına gittiğimde odanın karışık olduğunu ve eşimin altınlarının yerinde olmadığını gördüm. Olayı, yanlış anlaşılmalara sebep olabilir diye kimseye söylemek istemedim. Emniyetteki arkadaşlara da sözlü olarak bildirdim. Onlar da benimle irtibat halinde oldu. Hırsızları yakalayınca beni aradılar. Emniyete giderek zanlıyı teşhis ettim.''

 

-''OLAYI EN YAKIN ARKADAŞIMA BİLE ANLATMADIM''-

 

Evinden hırsızlık yapan zanlının kadın olması ve eşinin olay sırasında evde bulunmaması nedeniyle mahalle sakinleri ile komşularınca yanlış anlaşılabileceğini düşündüğünü ifade eden imam Yılmaz, şöyle konuştu:

''Olayı herkese doğru olarak anlatma fırsatı bulamayabilirdim. 'İmamın evinden kadın çıktı' denmesinden çekindim. İmamın evinden çıkan kadının kim olduğu belli değilse yanlış anlaşılmalara neden olabilir diye, olayı en yakın arkadaşıma bile anlatmadım.''

İmam Murat Yılmaz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler