Kaymakamdan Ziyaret

Kaymakamdan Ziyaret

2008-2009 Eğitim Öğretim Yılı’nda eğitim hizmetine başlayan iki eğitim kurumumuz geçtiğimiz hafta içerisinde ilçe protokolünü ağırladı.

2008-2009 Eğitim Öğretim Yılı’nda eğitim hizmetine başlayan iki eğitim kurumumuz geçtiğimiz hafta içerisinde ilçe protokolünü ağırladı.

Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse, Emniyet Müdürü Abdurrahman Tosun, Malmüdürü Selahattin Taşçı, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa İnal ve Milli Eğitim Şube Müdürü Erol Kazancı’dan oluşan bir heyet Yaylacık Anaokulu ile Yıldızlı Gökkuşağı Anaokulu’nu ziyaret etti.

Gökkuşağı Anaokulu

Yıldızlı’da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşa edilen Yıldızkent’teki minik çocuklara okul öncesi eğitim hizmeti verecek olan Yıldızlı Gökkuşağı Anaokulu 3 sınıfta 50 öğrenci ile hizmete başladı.

Yıldızlı Belediye Başkanı Yahya Tarakçı’nın da refakat ettiği heyeti okulunda ağırlayan Okul Müdürü Kenan Arslan, tam gün, sabahçı ve öğleci olmak üzere üç ayrı öğrenci grubuna en kaliteli eğitim hizmetini verme arzusunda olduklarını söyledi.

Yaylacık Anaokulu

Heyetin bir sonraki durağı ise 4 öğretmen ve 2 hizmetliden oluşan eğitim kadrosuyla 75 minik öğrenciye hizmet vermeye başlayan Yaylacık Anaokulu oldu.

100. Yıl İlköğretim Okulu’nun geçen yıl ana sınıfı olarak kullanılan 3 katlı ek binasında hizmet vermeye başlayan okulda kurucu müdür olarak görevlendirilen Söğütlü Anaokulu Müdür Vekili Şengül Bal tarafından karşılanan Kaymakam Erol Özkan’ın başkanlığındaki heyet, minik öğrencilerle de sohbet etti.

Kurucu Müdür Şengül Bal, 100 öğrenci kapasiteli okullarına ilginin büyük olduğunu belirterek eğitim hizmetlerini tam gün, sabahçı ve öğleci olmak üzere üç ayrı öğrenci grubuyla sürdürdüklerini söyledi.

Okul öncesine önem

Öte yandan Akçaabat’ta okul öncesi eğitime verilen önemli birlikte bu eğitim hizmetinden yararlanan çocuk sayısında da artış yaşanıyor.

2007-2008 Eğitim Öğretim Yılı’nda ilçemiz genelindeki okulların bünyesinde açılan 46 anasınıfında 1095, anaokullarında 411, özel okulların anasınıflarında 83 olmak üzere toplam 1589 çocuk okul öncesi eğitimden yararlanırken; bu yıl ise bu rakamın 2000 civarında olduğu tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim