Kaydınızı Kontrol Ettinizmi?

Kaydınızı Kontrol Ettinizmi?

29 Mart 2009 tarihinde yapılacak seçimde Akçaabat nüfusunun yüzde 73.83’ü oy kullanacak. Nüfusu 106.475 olan Akçaabat’ın seçmen sayısı 77.554 olarak açıklandı.

 Bu seçmenlerin 25.139’u Akçaabat Merkez’de, 35.309’u beldelerde, 17.106’sı da köylerde oy kullanacak. Akçaabat’ın en fazla seçmene sahip beldesi 7.042 seçmenle Söğütlü, en az seçmene sahip beldesi ise 671 seçmenle Şinik olurken; Akçaabat’ın en fazla seçmene sahip köyü 778 seçmenle Acısu, en az seçmene sahip köyü ise 82 seçmenle Karaçayır oldu. Akçaabat Merkez’de ise 8115 seçmenle Yaylacık Mahallesi en fazla seçmene sahip mahalle, 247 seçmenli Kayalar Mahallesi de en az seçmene sahip mahalle oldu. Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde baz alınacak seçmen listeleri İlçe Seçim Kurulu ta-rafından 26 Kasım Çarşamba günü muhtarlık bölgelerinde askıya çıkartılırken, listelere itirazların 5 Aralık 2008 Cuma günü mesai saati bitimine kadar yapılmasının şart olduğu bildirildi. 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde baz alınacak seçmen listeleri, muhtarlık bölgelerinde askıya çıkarıldı. 26 Kasım 2008 Çarşamba günü askıya çıkartılan listeler 5 Aralık Cuma günü saat 17.00'ye kadar askıda kalacak.

Konuyla ilgili olarak Akçaabat Yeni Haber Gazetesine bir açıklama yapan İlçe Seçim Kurulu Müdürü Salih Çubukçu, seçmen listelerindeki bilgilerle ilgili düzeltmelerinin bazılarının kendilerine, bazılarının da Nüfus Müdürlüğü'ne başvurularak yapılabileceğini belirterek şunları söyledi:

“Seçmen niteliğine sahip olduğu halde, muhtarlık bölgesi askı listesinde ismi bulunmayan, başka bir muhtarlık bölgesi askı listesinde yazılı olup da sürekli olarak oturmak amacı ile listenin askıya çıkarıldığı muhtarlık bölgesine gelen, öğrenci olup seçmen niteliğini taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oylarını kullanmak isteyen, muhtarlık bölgesi askı listesinde kendisine ait kimlik ve adres bilgilerinde yanlışlık veya eksiklik bulunan, olay bilgisi değişen (vatandaşlık durumu gibi), Türk vatandaşları, adres kayıt sistemine dâhil olunabilmesi için İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne;

Askerlikten terhis olanlardan listede kaydı bulunmayan (Terhis belgesi veya Askerlik Şubesi’nce verilen belgenin ibrazı gereklidir), kamu hizmetlerinden süreli olarak yasaklı olup da yasaklılık süresi sona eren vatandaşların ise İlçe Seçim Kurulu'na başvurmaları gerekmektedir

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset