Kayabaşı'ndan Canlı Yayın

Kayabaşı'ndan Canlı Yayın

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, TRT’nin Kayabaşı Yaylası’ndan yaptığı canlı yayında Trabzon, turizm ve Trabzon’da turizmin geliştirilmesi konularında önemli açıklamalarda bulundu

 

Vali Kızılcık, doğası, yayla evleri ve yeşiliyle çok önemli bir turizm potansiyeline sahip olan Kayabaşı Yaylası’nda Trabzon’un turizm potansiyelini, turizm merkezi olma yönünde yapılan ve yapılacak olan çalışmaları dünyaya aktardı.

 

Küresel ısınmanın artık dünyanın en önemli sorunlarından biri olduğunu hatırlatan Vali Kızılcık, Kayabaşı Yaylası gibi yaylaların doğal güzellikleri, bol oksijeni ve yöreye özgü mimarisiyle çok önemli dinlence yerleri olduğunu söyledi. Vali Kızılcık, yaptıkları çalışmalarla yayla kentlerini daha da geliştirerek, Trabzon’da turizmi üst seviyelere çıkarıp,  bölgenin refah düzeyinin yükselmesine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

 

Turizm Master Planı’nı hayata geçirmek için yoğun çalışmalar yaptıklarını anlatan Vali Dr. Recep Kızılcık, “Bazı yaylalarımızda çirkin yapılaşmanın var olduğunu biliyoruz. Turizm Master Planı çerçevesinde bu sorunu çözmek ve doğaya uygun yapılaşmayı sağlamak için çalışıyoruz. Ayrıca Master Planı ile yaylalarımızın doğal güzelliğini bozmadan bölgemize gelen turistlerin ulaşımını ve dolaşımını kolaylaştırarak bölgemizde daha uzun süre vakit geçirmelerine olanak sağlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Turizm potansiyeli yüksek olan Trabzon’da pansiyonculuğu da geliştirmeyi istediklerini dile getiren Vali Kızılcık, “Bölgemize gelen turistler, yöreye özgü mimariyle yapılmış, doğal dokuya uygun evlerde kalıp, o güzelliği, o farklılığı yaşamak ve o bölgenin doğal ürünleriyle beslenmek istiyor. Kalkınma ajansımızın da devreye girmesiyle bireysel pansiyonculuğu aktif hale getirmek ve turistlerin bu evlerde kalmasını planlıyoruz. Bu anlamda ilk çalışmamızı Çaykara Vadisi’nde başlattık. En kısa sürede bu pansiyonlarımızı işletmeye açacağız” ifadelerini kullandı.

 

Vali Kızılcık, bol oksijenli, doğal ortamda hoşça vakit geçirmek isteyen herkesi Trabzon’un doğa harikası yaylalarına beklediğini de sözlerine ekledi.    

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat