Kayabaşı Şenliği Yapıldı

Kayabaşı Şenliği Yapıldı

Kayabaşı Karaabdal Halk Şenliği, bu yıl da kalabalık bir katılımla gerçekleştirildi.

Akçaabat’a bağlı Işıklar Beldesi sınırları içerisinde yer alan kayabaşı Yaylası’nda her yıl Ağustos ayının ikinci Pazar günü düzenlenen Kayabaşı Karaabdal Halk Şenliği, bu yıl da kalabalık bir katılımla gerçekleştirildi.

Işıklar Belediyesi tarafından organize edilen şenliğe Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, eski Trabzon Milletvekili Kemal Cevher, Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan ve AK Parti İl Başkanı Muhammet Balta başta olmak üzere kalabalık bir protokol topluluğu ve binlerce vatandaş katıldı.

İlçemizde Temmuz ayı içerisinde yoğunlaşan yayla şenliklerinin ardından Ağustos ayında gerçekleştirilen ender şenliklerden biri olan Karaabdal Halk Şenliği’nin 12’ncisine katılanlar her yıl olduğu gibi bu yıl da yöresel müziğe, horona ve kemençeye doydu.

Kısa bir selamlama konuşması yapan Işıklar Belediye Başkanı Hasan Tahsin Öztürk’ün ardından ilk konuşmayı AK Parti İl Başkanı Muhammet Balta yaptı. Balta, Kayabaşı’nın bölge turizm merkezlerinden biri olduğunu belirterek kendi iktidarları döneminde de yaylaya bu önemine binaen birçok katkının sağlandığını söyledi.

Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl ise Akçaabat’ın bölgenin turizm açısından lokomotifi olan birçok yaylaya sahip olduğunu, bu yaylalarda düzenlenen şenliklerin de büyük bir hareketlilik yaşattığını belirterek, “Bu anlamda bakıldığında Kayabaşı bölge turizminin merkezlerinden biri olarak gözümüze çarpıyor. Bu doğal güzelliğin kıymetini bilmemiz ve korumamız lâzım.” dedi.

Kısa süren protokol konuşmalarının ardından ise tam anlamıyla bir horon ve müzik şöleni yaşandı.

Yöresel sanatçılarımızdan Necmettin Öksüz, İsmail Cumur ve Ahmet Akyüz’ün birlikte sahne aldıkları ilk etkinlikte “Horoncuların Hocası” lakabıyla anılan Cavit Şentürk’ün oğlu Şenol Şentürk’ün başını çektiği bir horoncu gurubu muhteşem bir gösteri sundu.

Sunuculuğunu Gülşah kaya’nın yaptığı şenlikte daha sonra Ali Bulut ile Orhan ve Turhan Akyüz kardeşlerden oluşan İkizler Grubu’nun eşliğinde yöresel sanatçılarımızdan Meryem Akyüz sahne aldı. Yöresel kıyafetler içerisinde sahne alan Akyüz’ün seslendirdiği türküye binlerce kişi eşlik etti.

Sinan Yılmaz’ın da sahne aldığı Kayabaşı Karaabdal Halk Şenliği’nde sahne alan son sanatçı ise bölgemizde olduğu kadar ülke genelinde de ün yapan sanatçılarımızdan biri olan Sait Uçar oldu. Uçar’ın türkülerine eşlik eden ve bol bol horon tepen vatandaşların coşkusu gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

 

Fotoğraflar:Cemil Bıyıklı

Tüm Fotoğraflar için Tıklayın

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Kültür Sanat