Kavaklı Camii'nde Sünnet

Kavaklı Camii'nde Sünnet

Akçaabat’ın sosyal faaliyetleriyle ön plana çıkan camilerinin en ön safında yer alan Kavaklı Rahman Camii bu kez de sünnet şöleni organize etti. Şölende 23 çocuk sünnet ettirildi.

 

 

Uzman Doktor Ömer Ambarcıoğlu, Doktor Osman Bulut ve Sağlık Memuru Fikret Cimşit’in gerçekleştirdiği sünnet işleminden önce Kavaklı Rahman Camii’nde düzenlenen dini törende Kur’ân-ı Kerim ve ilahiler okundu ve sünnet edilecek çocuklar tekbirler eşliğinde aileleri tarafından sünnet işleminin gerçekleştirileceği caminin altındaki müştemilata getirildi.

Sünnet öncesinde Cami İmam Hatibi Murat Yılmaz ve Kavaklı Belediye Başkanı Halil İbrahim Dervişoğlu tarafından oyuncaklar dağıtılan minik çocukların ailelerine de ayran ve tatlı ikram edildi.

 

Kimi oldukça metanetli olan kimi ise daha sünnet işlemi başlamadan çığlıklar atmaya başlayan minik çocukların kontrollerinin yapılmasından sonra gerçekleştirilen sünnet işlemleri toplam 2,5 saat sürdü.

 

Konuyla ilgili olarak  bir açıklama yapan Rahman Camii İmam hatibi Murat yılmaz, Babalar Günü’ne denk gelen etkinliklerinde geleceğin babaları olan minik çocuklara verdikleri önemi göstermek istediklerini belirterek, “Bu çocukların bilinçaltlarına, hayatlarının her anında camii ile iç içe olduklarını işlemek ve camilerin dini mekan oldukları kadar sosyal bir mekan olduklarına da vurgu yapmak istedik. Oldukça sıhhi bir ortamda ve güven telkin edilerek yapılan sünnet işlemine emeği geçen tüm sağlık personeline teşekkür ediyorum.” dedi.

 

İmam hatip Murat yılmaz, sünnet ettirdikleri çocukların tüm irtibat bilgilerinin de sağlık personellerine verildiğini ve herhangi bir olumsuzluk halinde de velilerin direkt olarak sünneti gerçekleştirilen ekibin elemanları tarafından bilgilendirilip yönlendirileceğini de sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat