Katillerine Önce Beraat Sonra Müebbet

Katillerine Önce Beraat Sonra Müebbet

Katillerine Önce Beraat Sonra Müebbet Verildi

TRABZON’DA yasak aşk yaşadığı gelini Nazmiye Ç.’yi  iki oğlu ile birlikte öldürdüğü iddia edilen Ali Yaşar Ç. (55) , Ahmet Ç. (25) ve Hasan Şükrü Ç. (33) müebbet hapse mahkum oldu. Akçaabat’taki evinden 5 yaşındaki oğlu Umut ile birlikte ayrılan Nazmiye Ç.’nin (26) cesedi kaybolduktan 5 gün sonra 7 Kasım 2009’da Vakfıkebir’de deniz kıyısında bulunmuştu. Genç kadının deniz kenarında başına vurularak öldürüldüğü kanaatine varıldı.  Delil yetersizliğinden daha önce serbest kalan baba ve iki oğlu yargılandıkları 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde suçsuz olduklarını söylediler. Savcı Selma Polat verdiği mütalaasında sanıkların beraatini istedi. Mahkeme heyeti ise sanıkların her birini müebbet hapse mahkum etti

TRABZON’DA yasak aşk yaşadığı gelini Nazmiye Ç.’ye iftira atarak iki oğlu ile birlikte öldürdüğü iddia edilen Ali Yaşar Ç. (55) , Ahmet Ç. (25) ve Hasan Şükrü Ç. (33) müebbet hapse mahkum edildi.

KADIN ÖLÜ OĞLU SAĞ BULUNDU

Türkiye’yi sarsan cinayette mahkeme önce beraat verdi ardından karar Yargıtay tarafından bozulunca müebbet hapse döndü. Trabzon’un Akçaabat İlçesi’nde evinden 5 yaşındaki oğlu Umut'la birlikte ayrılan Nazmiye Ç.’nin (26) cesedi kaybolduktan 5 gün sonra 7 Kasım 2009 tarihinde Vakfıkebir’in Kirazlık Mahallesi’nde deniz kıyısında bulundu. Genç kadının özürlü oğlu ise Darıca mahallesinde ortaya çıktı.

YASAK AŞK ORTAYA ÇIKINCA...

Nazmiye Ç.  ile yasak aşk yaşadığı ortaya çıkan  Ali Yaşar Ç., korkunç bir plan yaptı. Ali Yaşar Ç., önce ‘ahlak dışı ilişkiler içerisinde’ diye iftira attığı gelinini oğlu Hasan Şükrü Ç.’ye şikayet ederek, ‘şerefimizi temizle’ dedi. Kayınpeder daha sonra diğer oğlu Ahmet Ç. ile birlikte gelinini kaçırdı. Polise de başvurarak gelini Nazmiye Ç.’nin kaçırıldığını ihbar etti. Gelininin kaçırıldığı süsü veren kayınpeder, İstanbul’da bulunan oğlu Hasan Şükrü Çam’ı arayarak Trabzon’a gelmesini istedi. Salacık’ta bir barakada sakladıkları Nazmiye Ç.’yi buradan alarak Vakfıkebir’e götüren baba ve iki oğlu, genç kadını deniz kenarında başına vurarak ve boğarak öldürdüğü belirlendi. Baba ve iki oğlu tutuklandı.

MÜBBET HAPİS YEDİLER

Bir süre sonra delil yetersizliğinden serbest kalan baba ve iki oğlu yargılandıkları 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde beraat etti. Yargıtay, yerel mahkemenin verdiği beraat kararın bozdu ve sanıkların cezalandırılmasını istedi. 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden hakim karşısına çıkan tutuksuz sanıklar suçsuz olduklarını ileri sürdüler. Savcı Selma Polat verdiği mütalaasında sanıkların beraatını istedi. Mahkeme heyeti ise sanıkların her birini müebbet hapse mahkum etti.

Kaynak:Günebakış

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler