Oğuzhan SİVRİKAYA

Oğuzhan SİVRİKAYA

"kAŞıK"

 

Sevgi kimi için ciddi bir iş, kimisi için basit bir olay. Siz hangi taraftan bakıyorsunuz?

*

Sevginin AŞKla alakası ne? Başlığa dikkat ederseniz kelime oyunu! Büyük harfler "AŞK" kelimesini oluşturuyor.

*

Allah (c.c) kalbinde varsa zengin olursun. Tek derdimiz bu değil mi? ZENGİN OLMAK! Kolay yoldan...

Allah (c.c) kalninde varsa "SEVGİ" vardır, AŞK vardır. Bunu irdelemeyeceğiz! Çünkü diğer yazılarda bunca çokça bahsettik.

*

Sevgi insanlarda varsa ne olur?

*

Anlatayım. Neden "kAŞıK" kelimesinden AŞK kelimesini çıkarttım. Anlarsınız, taşlar yerine otururken!

*

Bir gün sormuşlar ermişlerden birine: "Sevginin sadece sözünü edenlerle, onu yaşanlar arasında ne fark vardır?" Bakın göstereyim demiş, ermiş. Önce sevgiyi dilden gönüle indirememiş olanları çağırarak onlara bir sofra hazırlamış. Hepsini oturtmuş yerlerine. Derken tabaklar içinde sıcak çorbalar gelmiş ve arkasından "DERVİŞ KAŞIK"ları denilen "bir metre" kaşıklar. "Ermiş, bu kaşıkların ucundan tutup öyle yiyeceksiniz." diye bir de şart koşmuş. "Peki" demişler. İçmeye teşebbüs etmişler. Fakat o da ne? Kaşıklar uzun geldiğinden bir türlü döküp saçmadan götüremiyorlar ağızlarına. En sonunda bakmışlar, beceremiyorlar, öylece aç kalkmışlar sofradan. Bunun üzerine şimdi demiş ermiş, sevgiyi gerçekten bilenleri çağıralım yemeğe. Yüzleri aydınlık, gözleri SEVGİ ile gülümseyen ışıklı insanlar gelmiş oturmuş sofraya bu defa. "Buyrun" deyince, her biri uzun boylu kaşığını çorbaya daldırıp, karşısındaki kardeşine uzatarak içirmiş. Böylece her biri diğerini doyurmuş ve şükrederek kalkmışlar sofradan. "İşte" demiş ermiş, kim ki gerçek sofranıza yalnız kendini görür ve doymayı DÜŞünürse , o aç kalacaktır.

*

AŞKlar boyumuzdan uzun mu geldi?

*

Sevgi "açı"yız. Ama sevgiye bakış "açı"mız çok farklı.

*

Bir olumsuzluk yaşadığımızda SAVUNMA MEKANİZMASI oluşturarak YÖN DEĞİŞTİRiyoruz duygularımızı. Suçlu bizken başkası oluveriyor. Cezasını çekmekten korkuyoruz. Bu kaçış kimden, ne diye? Yüzsüzler yüzleşin kendinizle, yüzünüze dökmeden!

*

Neden mi tüm kelimeler sevgi açı insanlara? Kaşık kAŞıK, "aşk" ısmarlayayım diye. Ağzınız yandığında gözyaşı içecekler. Biz hiç bir şeyi beceremedik! Yüzümüze gözümüze bulaştırdık herşeyi! Yüzsüz olduk, yüzümüzden bin parça DÜŞereken. Kaşık kAŞıK, "aşk" mı? Afiyet olsun 7ğiniz acılar!

Not: Bu yazı  başka bir sitede yayınlanmıştır ve arşiv olarak buraya eklenmiştir...

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.