Karı Koca Kayalar Altında

Karı Koca Kayalar Altında

Trabzon'da yaşayan Uçarsulu aile göçük altında kalarak hayatını kaybetti.

Trabzon Değirmendere Mahallesi Acele Sokak'ta bulunan 2 katlı evin üzerine sabah saatlerinde yamaçtan kopan kaya parçaları düştü.  Çevredeki vatandaşların durumu yetkililere bildirmesi üzerine Sivil Savunma, itfaiye ve sağlık ekipleri Turan Kurt (58) ile eşi Ayşe Kurt'un (55) yaşadıkları evde arama ve kurtarma çalışması başlattı. Ekipler, evin üzerine düşen 2 büyük kaya parçasını hava yastıkları kullarak kaldırdı ve altından cesedleri çıkarttı. Olayı duyarak mahalleye gelen Kurt ailesinin bazı akraba ve yakınları sinir krizi geçirdi.  Aynı binanın birinci katında oturan ve Ayşe Kurt'un kardeşi olan Temel Kurt, sabah saatlerinde büyük bir gürültüyle uyandıklarını ve hemen sokağa çıktıklarını söyledi.

 

 Kurt, evin üzerine kaya düştüğünü görünce hemen olayı ilgililere bildirdiklerini belirterek, ''Evin üst katında ablam ile aynı zamanda amcamın oğlu olan eniştem yaşıyor. İkisi de olayın gerçekleştiği saatlerde evdeydi. İnşallah onlara bir şey olmamıştır'' dedi.     

 

 

 

 

 

 

 

 

     -GÖÇÜK TEHLİKESİ NEDENİYLE BAZI EVLER BOŞALTILIYOR-     

 

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz ve Trabzon Belediyesi Başkan Yardımcısı Ergin Aydın, olay yerine gelerek çalışmalarla ilgili bilgi aldı.  Vali Kızılcık, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, mahalle sakinlerinin evde iki kişinin bulunduğunu beyan ettiklerini söyledi.

 

Ekiplerin ellerinden gelen bütün çalışmayı yaptığını belirten Kızılcık, ''Ancak bu çalışmalar insan gücüne dayalı. Olay yerinin ara mahallede olması ve yol bulunmaması nedeniyle makine ekipmanını buraya yönlendiremedik'' dedi. Kızılcık, göçüğün devam etme riski bulunduğunu vurgulayarak, ''Bu nedenle mahalledeki 3-4 evi de boşaltıyoruz. Umuyoruz ki, evin altında kaldığı söylenen vatandaşlarımızın sağlık durumu şu anda iyidir'' diye konuştu.  Kızılcık, incelemelerinin ardından Yomra ilçesinde de etkili yağış nedeniyle maddi hasara yol açan heyelan oluştuğunu belirterek, buralarda inceleme yapmak üzere olay yerinden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler