Karan resti çekti

Karan resti çekti

Karan: Bu şartlarda aday olmam!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığından, milletvekili aday adayı olmak için istifa eden Yavuz Karan, Trabzon’dan kontenjan aday gösterilecek olmasına tepki göstererek, bu şartlarda aday olmayacağını söyledi.

7 Haziran’da yapılacak milletvekilliği seçimi öncesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu MYK üyeleriyle bir araya geldi. Aday belirleme yöntemleriyle ilgili hazırlanan taslak parti meclisine sunuldu. Toplantıda Trabzon için kontenjan aday olacağı, diğer sıralamanın ön seçimle belirleneceği öğrenildi.

“Önseçim olmazsa aday olmayacağım” diyen Karan şöyle devam etti: “Yalnız ben değil, birkaç arkadaşım daha böyle düşünüyor. Bunun mücadelesini veriyoruz. Bu çok doğru bir durum değildir. Yarın olağanüstü toplantı var. MYK Trabzon’da önseçim kararı almış. Daha sonra ne olduysa bu karar değiştirildi” dedi.

Karan şöyle devam etti: “Ben ikinci olmak için yarışmam. Bana deseler ki, gel seni birinci sıraya kontenjanla koyuyoruz, diye ben yine de kabul etmem. Birçok aday arkadaş benim gibi düşünüyor. Diğer aday arkadaşlar beni aradılar. Yarın olağanüstü bir toplantı yapacağız ve Çarşamba günü genel merkeze giderek bu kararı değiştireceğiz. Bu kabul edilebilir bir karar değildir.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Siyaset