Karan İstifa Etti

Karan İstifa Etti

CHP İl Başkanı Yavuz Karan, milletvekilliği aday adaylığı için İl Başkanlığı görevinden istifa etti. Karan, İl Başkanlığında 1461’inci gününü doldurunca istifasını sunduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığından istifa eden Yavuz Karan, dün düzenlediği basın toplantısı ile milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Karan, 4 yılının değerlendirildiği bir slayt gösterisinin yayınlanmasının ardından partililere hitap etti.

Karan, 1461 gün İl Başkanlığı yapmaya çalıştığını belirterek, “İnsanların, halalarını, amcalarını, teyzelerini, babasını, annesini seçme şansı yok. Ama insanların siyasi yol arkadaşlarımı seçme şansı var. Ben sizleri seçtiğim için çok mutluyum. Benim büyük ailem CHP ailesi. 4 yıl beraber çalıştık. 1461 gün sizlere İl Başkanlığı yapmaya çalıştım. İstifamı İl Başkan Vekili Güzide hanıma sundum. Bu süreç insanın yaşamında çok uzun bir süreç. Bu zaman içinde iyi şeyler yaptık, kötü şeyler yaptık. Zaman zaman bir birimizi anlamadık anladık. Bunların hepsini partimiz için yaptık. Bizim için üyelerimiz çok değerli. Fakat üye olmadan parti için gecesini gündüzüne katan arkadaşlarımız da çok önemlidir” dedi.

Trabzon’un ivme kaybeden bir kent olduğunu dile getiren Karan, “Trabzon, imparatorlukların geçtiği şehzadelerin yetiştiği, kültür sanatın bir şehri oldu. Trabzon’u diğer ilerden ayıran insanların hareketliliği, gittiği yeri sahiplenmeleridir. Trabzon’da baktığımızda ivme kaybeden bir kent haline geldi. Bu siyasi iktidar Trabzon’u 976 bin nüfustan aldı bugün 757 bin olduğunu görüyoruz. 8 olan milletvekili sayısı 6’ya düştü. Üretimin, istihdamın olduğu kentte niye göç olsun. Yaşamları için mücadele etmek için mecbur gitmek zorunda kaldılar. Gidilmeye zorlandılar. 6 yıl önce 10 yıl önce biz sizi büyükşehir yapacağız diyenlerin, büyükşehir yaptığını ama Büyükşehir’e hazır olmadığını gördük. Binlerce insan mağdur edildi. Başka kentlere göçmeye zorlandı. Büyükşehir olacağız, payımız artacak dediler. İlçelere gelen paralar azaldı. Cebimizde ki paralar aldılar. Ama biz bunu referandum yaparak belediyemiz kapatılması dedik. Belediyemize sahip çıkalım dedik. Ama sözümüz dinlenmedi” ifadelerini kullandı.

“3 yıl önce 4 yıl önce bizim anlattığımız şeyleri bugün insanlar sokakta görüyor” diyen Karan, “Anlattıklarımızın vatandaşlar doğru olduğunu söylüyor. Trabzon’da 5 bin kişiye iş sözü verenler 6 yıl sonunda Trabzon’da 50 kişiyi işe koyamadı. Trabzon’u benimsemediler. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı perşembeden kaçıyor, Pazartesi geliyor. Cumhurbaşkanına söz verdi ama evini taşıyamadı. CHP birinci parti olmanın hesabını yapmalıdır. CHP’nin her hangi bir üyesi Ak Parti’nin il başkanından çok daha siyaset bilir. Yüzde 85’inde ön seçim yapacağız. Trabzon’da ön seçim kaçınılmaz. Kendi üyesine güvenemeyenin halktan alacağı hiçbir şey yoktur. Trabzon örgütleri olarak dayatmaya karşı birlikte mücadele etmeliyiz. Aday olacak arkadaşlar birlik olmalıyız, Trabzon’da bir ön seçimi gerçekleştirmeliyiz. Bu hepimizin CHP’nin olmazsa olmazıdır. Ben bu açıdan örgütlerimize sonuna kadar güveniyorum. Bunun mücadelesini sonuna kadar yapacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

Karan, yeniden yapılacak il başkanlığı seçimlerinde ise İl Başkan vekili ve İl Sekreteri Güzide Uzun’u işaret ederek, “CHP’ye bir kadın elinin değmesi zamanın geldiğini düşünüyorum. Yeni dönemde kendisine çok önemli görevler düşecek” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset