Karan "Değişime İhtiyaç var"

Karan "Değişime İhtiyaç var"

CHP’li eski il başkanı Karan’dan çok konuşulacak açıklamalar...

Karan, “Şehrimizde çok iyi bir il yönetimine ve il başkanına ihtiyaç var. Daha sert, şahin gibi il başkanına ihtiyaç var. Önümüzdeki kongrede iyi bir il yönetimi için çalışmalara başladık” dedi CHP Trabzon eski il başkanı ve milletvekili adayı Yavuz Karan, CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör’ü ve il yönetimini eleştirdi. İl yönetiminin Trabzon’da yetersiz olduğunu vurgulayan Karan güçlü bir il yönetime ihtiyaç olduğuna dikkat çekti. Karan, kongrelerde güçlü bir il yönetimi oluşturmak için çalışmaya başladıklarını kaydederek il başkanlığı kongresinde Mevcut İl Başkanı Güngör’ün karşısına bir aday çıkarabileceklerinin sinyali verdi. Karan kendisinin il başkanlığına aday olmayacağının da altını çizdi. İşte Karan’ın açıklamaları:

İYİ YÖNETİM OLUŞTURULMALI

Aktif siyasetin içerisinde olacağım ama il başkanlığı yaptım. Kongre takvimi başladı. Ama il başkanlığı gibi bir düşüncem yok. Ben 4 yıl il başkanlığı yaptım. Yeni arkadaşlar var. Onlar il başkanlığı yapabilirler. Bizim görevimiz onlara yardımcı olmaktır. Genç arkadaşlar var. Onlar yapabilirler. İl başkanlığı çok önemli ama il başkanlığından daha önemlisi de Trabzon’da çok iyi bir il yönetimi oluşturmaktır.

KONGREYE MÜDAHİL OLACAĞIZ

Gerçekten büyük sorunlar. Hem kentimizin hem de ülkemizin sorunları var. Kendi kaderine terk edilmiş bir kent var. Bu anlamda da şehrimizde çok iyi bir il yönetimine ve il başkanına ihtiyaç var. Daha sert, şahin gibi il başkanına ihtiyaç var. Çok yumuşak olmayan hakkını arayabilen, Trabzon’da muhalefeti temsil edebilecek il yönetimine ve il başkanına ihtiyaç var. Kongrelerde önümüzdeki bir ay içerisinde başlıyor. Biz, arkadaşlarımızla birlikte il kongresine müdahil olacağız. İyi bir yönetim oluşturacağız. Ama ben il başkanlığı yaptım. Benim bu saatten sonra il başkanı olma gibi düşüncem yok.

GÜNDEMİN PEŞİNE TAKILIYORLAR

Turgay Bey, aday mıdır değil midir? Bilemem. Benim kendisine şahsi bir eleştirim de yoktur. Kendisi çok iyi bir insandır. Kendisini de ilçe başkanı olarak atayan birisiyim. Turgay Beye kalkıp da karne verme gibi bir pozisyonumda yok. Ama şu var, Cumhuriyet Halk Partisi, Trabzon’da gündem tayin eden bir partiydi. Gündemi Trabzon’da Cumhuriyet Halk Partisi belirlerdi ama şuanda gelinen noktada maalesef gündemin peşine takılan bir parti konumuna düşmüştür. Bu beni partim adına üzüyor, rahatsız ediyor. Partimin eski il başkanı olduğu için bu noktada bir eksiklik görüyorum.

YUMUŞAK SİYASET YAPIYOR

Partimiz, Trabzon’da gündemi belirlemelidir. Gündemi belirlemek için de daha cesaretli, teslimiyetçi olmayan, hakkını arayan bir parti konumunda olmalıdır. Mevcut il yönetiminin bu anlamda çok yeterli olduğu söylenemez. Herkesin kendine göre bir yoğurt yeme şekli var. Turgay Bey de bize göre daha yumuşak siyaset yapıyor. Bu da benim hoşuma gitmiyor ama tabii partimiz her şeye karar verecek. Ama şu kesin yeni döneme biz müdahil olacağız. Olmamız da gerekiyor.

BÜYÜKŞEHİR’E TESLİM OLUNMAMALI

Partimizdeki arkadaşlarla sıklıkla bir araya geliyoruz. Partimizdeki arkadaşlarımızın düşünceleri de benim düşüncelerime yakın. Partinin Büyükşehir ve Ortahisar belediyelerine teslim olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu görüntüyü vermek çok doğru değil. Mesela ben il başkanı olsaydım. Ortahisar Belediyesi’nin temel atma törenine gitmezdim. Bizim partimizin belli ilkeleri olan partidir. Seçim dönemlerinde partimizin pankartlarına tahammül edemeyenlere nasıl gidelim? O yüzden CHP daha şahane olmalıdır.

DEĞİŞİME İHTİYAÇ VAR

Partinin Trabzon’da değişime ihtiyacı vardır. Türkiye’de de değişime ihtiyacı vardır. Bu açıdan iyi bir parti meclisi olması lazım. İyi bir MYK’nın olması lazım. Bende yeni dönemde daha çok aktif siyasetin içerisinde olacağım. Arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarımızı yapıyoruz. Ramazan ayında her akşam farklı mahallelere gidiyoruz. Kentin ve insanların nabzını tutmaya çalışıyoruz. Çok yapacak iş var. Bugün Trabzon’da bir başıboşluk var. Bizlerde siyaset olarak daha çok tepki vermemiz lazım.

MHP ZATEN YOK…

Tespitler yapmamız lazım. Kentimizde geçen ay 280 iş yeri kapanmıştır. Bunlarla ilgili konuşması gerekenler yeteri kadar konuşmuyor. Muhalefet yapmıyor, bizim partimizde yapmıyor. Bu beni rahatsız ediyor. Milliyetçi Hareket Partisi zaten yok. Çünkü kendi içlerinde sıkıntıları var. Ama Cumhuriyet Halk Partisi sosyal demokrat düşünen sivil toplum kuruluşlarını emekten yana kuruluşları, derneklerin hepsini temsil etmesi lazım. Bu manada da bizim partimiz yetersiz.

Kaynak:Sonnokta

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler