Karadeniz Birincisi Trabzon'dan

Karadeniz Birincisi Trabzon'dan

Karadeniz Bölge birincisi, Özel Alparslan İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi İlyas Sefa Gürsoy oldu.


Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 16. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı sınavı Karadeniz Bölge birincisi, Özel Alparslan İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi İlyas Sefa Gürsoy oldu. İkinciliği Karabük ve Amasya paylaşırken, bölge üçüncüsü Zonguldak oldu.

Olimpiyatlara, SBS hazırlıkları haricinde son iki yılda uygulanan çalışma programıyla hazırlandığını belirten İlyas Sefa Gürsoy, "Elde ettiğim başarıdaki en önemli etken, okul desteği ile sistemli ve belli bir program dahilinde çalışmaktı." ifadesini kullanırken, başarısında emeği geçen öğretmenlerine de teşekkür etti.

Özel Alparslan İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Koç ise matematik dalında son yıllarda önemli başarılar elde ettiklerini dile getirdi. Koç, son iki yılda öğrencilerimiz ulusal proje yarışmasında Türkiye 1.si, uluslarası proje yarışmasında dünya 2.si, “Akıl Oyunları” yarışmasında Türkiye 3.sü, Mafetya yarışmasında Türkiye 3.sü oldu. Eğitim ve öğretim alanında Trabzon'u Türkiye'de en iyi şekilde temsil etmeye çalışırken, alınan başarıların mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Koç, başarıda en önemli payın öğretmenlerinde olduğunu dile getirirken, dereceye giren öğrencileri de tebrik etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler