Karacaya Kıydılar

Karacaya Kıydılar

Akçaabat ilçesi sınırlarındaki Salacık köyünde bir Karaca, kaçak avcılık yapan kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından vuruldu.

 

Trabzon’un Akçaabat  ilçesi sınırlarındaki Salacık köyünde kış şartları nedeniyle yiyecek bulamadığı için yerleşim yerlerine kadar inen bir Karaca, kaçak avcılık yapan kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından vuruldu.

 

3 yaşında olduğu tahmin edilen ve karnından tek kurşunla yaralanan karaca, vatandaşlar tarafından sabah saatlerinde bulundu. Muhtar Süleyman Serdar, Akçaabat ilçe Jandarma Komutanlığı ve Milli Parlar Müdürlüğü’ne haber verdi.

Yapılan ihbarı değerlendiren ekipleri olay yerine vardığında Karacanın ağır yaralı olduğunu görünce hemen veterinere yetiştirmek üzere harekete geçtiler. Ancak ağır yaralanan Karacayı kısa süre içerisinde öldü. Öldürülen  Karaca için tepki gösteren köy Muhtarı Süleyman Serdar, “Biz buraya geldiğimizde nesli tükenen ve doğamızın güzeli olan Karacanın vurulduğunu gördük. Bu nasıl insanlık? İnsanlar silahlarını hayvanlara çevirirken, o hayvanların da yaşam hakkı olduğunu, bu doğanın parçası olduğunu düşünerek o silahı eline alsınlar” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler