Kandilinizi tebrik ederiz. Kandil için mesaj gönderenler.

Kandilinizi tebrik ederiz. Kandil için mesaj gönderenler.

Kandiliniz tebrik ederiz. Kandil için mesaj gönderenler.

Mevlid  Kandili dolayısıyla Akçaabat belediye Başkanı Şefik Türkmen bir mesaj yayınladı. Türkmen mesajına” Sevginin, hoşgörünün, barışın ve adaletin eşsiz temsilcisi ve Alemlere rahmet olarak gönderilmiş olan Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V)  doğumunu ifade eden Mevlid Kandili’ni kutlar, halkımıza, ülkemize ve tüm insanlık alemine hayırlara vesile olmasını temenni dilerim” dedi.

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Ziya Öztürk, mesajında “ Mevlid Kandili, İnsanlığa rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed (S.A.V)'in doğumu vesilesiyle kutladığımız müstesna zaman dilimlerinin başında gelmektedir. Barış, Sevgi ve Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed (S.A.V) bu kutlu gecede dünyamızı şereflendirmiştir. O’nun doğumu karanlık dünyamız için nurlu bir güneş olmuştur. O, İnsanların en hayırlısı idi, doğruluk timsali idi. Allah'ın (C.C) insanlar arasından seçtiği güzel ahlakıyla, engin hoşgörüsüyle, adaletiyle, merhametiyle, mütevazılığıyla bütün insanlığa kucak açan örnek bir şahsiyetti. O'nun yaşayışı, onun hadis-i şerifleri, onun sünneti sayesinde insanlığın önünde aydınlık bir devir başlamıştır. Mevlid Kandili, Peygamberimiz (S.A.V)'in yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsattır. Çünkü Peygamberimiz (SAV)'in ahlakı, erdemi ve yaşayış tarzı hayatımız boyunca bizlere örnek teşkil etmektedir. Ayrıca, böyle önemli gün ve geceler, manevi duygularımızı canlandıran, birlik, beraberlik ve kardeşliğin, hoşgörünün, paylaşmanın ve dayanışmanın hat safhaya çıktığı müstesna zaman dilimleridir. Bu duygu ve düşüncelerle Akçaabatlı hemşerilerimin, Milletimizin ve tüm İslâm Âleminin Mevlid kandilini tebrik eder, cennet vatanımızın huzur ve mutluluğuna, Aziz Milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğine vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederim"

 

 

CHP Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Nadir’in mesajı “Kainatın şereflendiği gün olarak telakki edilen Mevlit Kandilinin, insanlığın da kurtuluşuna açılan bir kapıdır.   Mağfiret kapılarının sonuna kadar açıldığı bu manevi günlerde yaşlıların, hastaların, eş, dost ve akrabaların gönüllerini hoş tutmak, hayatımızdaki olumsuzluklardan kurtulmak, huzura kavuşmak için sevgi ve hoşgörü ortamının sağlanması için bugünleri iyi bir fırsat olarak görmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam Âleminin Mevlid Kandilini kutluyor, bu anlamlı gecenin birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını diliyorum”

 

MHP Akçaabat İlçe Başkanı Miraç Çınar’ın kandil mesajı “Alemlere rahmet olarak gönderilen yüce peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) doğumu iyilik tohumlarının yeşerdiği, adaletin hakim olduğu ve hoşgörünün derin manasının keşfedildiği bir dünyanın kapılarının insanlığa açıldığı gündür. Peygamber efendimizin hayatını örnek almak ve onun yaşamının anlamak da bizlere huzurun ve kardeşliğin kapılarını açacaktır.

Bütünlüğün kutsiyetinin, beraberliğin öneminin bizler için daha da önemli bir hale geldiği son günlerde Mevlid Kandili gibi günler kardeşlik bağlarımızı pekiştirmek için bir fırsattır.

Ülkemizden başlayarak tüm İslam coğrafyasında ve tüm dünyada şefkat, sevgi, hoşgörü, adalet ve huzur ikliminin hâkim olması dileklerimle, Türk-İslam Âleminin, değerli Akçaabatlı hemşerilerimizin, akraba ve dostlarımızın mübarek Mevlid Kandilini tebrik ediyor, bu kutlu gün ve gecelerin hayırlar getirmesini yüce Mevla'dan niyaz ederiz”.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler