Kandil'den Başkana Mesaj

Kandil'den Başkana Mesaj

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kandi,kendilerina tahsis edilen binanın zamanla yetersiz kalacağını belirtti.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kandil, fakültelerinin kurulması için Akçaabat Belediyesi'nin KTÜ’ye verdiği eski Tekel binasının önümüzdeki süreçte yetersiz kalacağını belirterek, “Türkiye genelindeki Güzel Sanatlar Fakültesi olan üniversitelerde bölüm sayısı ortalama 10. Bize, otel yapılması planlanan bina verilmezse ancak 3 bölümle eğitim vereceğiz.” dedi. Kandil’in bu açıklaması, ilerki yıllarda işbaşına gelecek herhangi bir KTÜ Rektörü’nün “ihtiyaca cevap vermiyor” gerekçesiyle fakülteyi Akçaabat’tan taşıyabileceği şeklinde yorumlandı.

Prof. Dr. Mustafa Kandil, fakültelerinin kurulması için Akçaabat Belediyesi'nin KTÜ’ye verdiği eski Tekel binasının önümüzdeki süreçte yetersiz kalacağını belirterek, “Türkiye genelindeki Güzel Sanatlar Fakültesi olan üniversitelerde bölüm sayısı ortalama 10. Bize, otel yapılması planlanan bina verilmezse ancak 3 bölümle eğitim vereceğiz.” dedi.

Belediye Başkanı Şefik Türkmen’den otel yapılması planlanan binanın da kendilerine verilmesini isteyen Kandil şunları söyledi:

“Şu anda yapılmakta olan binaya önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde öğrenci alacağız. Planlamamız resim, heykel ve fotoğraf olmak üzere 3 bölüm. Oysa Güzel Sanatlar Fakültelerinin ortalama bölüm sayıları 10. Bu nedenle otel yapılması planlanan binayı da bünyemize katmak istiyoruz.

Bizden bol öğrenci beklentisi olmasın. Alacağımız kontenjan sayısı fazla olmayacak. Batı ile Doğu arasında bir köprü oluşturmak istiyoruz. Büyümeye ihtiyacımız var. O yere talibiz. Bu, Akçaabat’a artı bir değer getirir. Projesi de kaliteli olur. Zaten proje hazırlığımız var o binayla ilgili. Tabela fakültesi olarak kalmak istemiyoruz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim