Kandil Mesajları

Kandil Mesajları

Kadir Gecenizi Tebrik Ederiz. Kadir Gecesi İçin Mesaj Gönderenler.

 

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Kadir Gecesi  dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kur’ân-ı Kerim’de; en kıymetli gece olarak methedilen ve Kuran-ı Kerim'in inmeye  başladığı Kadir Gecesine ulaşmış bulunmaktayız. Bu mübarek gecenin tüm insanlığa sağlık, mutluluk ve gönüllere huzur getirmesini temenni eder, hayırlara vesile olmasını dilerim.

 

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Ziya Öztürk, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kadir Gecesi Dünyevi meşguliyetlerden sıyrılıp insanların yaratılış gayesini düşünmesi için son derece değerli fırsatlar olduğunu belirten Öztürk mesajında, Kadir Gecesinin huzur ve bereket iklimi olan bu mübarek gecede bolluk, bereket, iyilik ve sevgi kalplere dolmaktadır. Bin aydan hayırlı olan bu gecede İnsanların birbirine karşı daha hoşgörülü ve saygılı davrandığı   toplumumuzda var olan iç huzur ve kardeşliği daha da pekiştireceği kanaatindeyim.  Bu mübarek gecenin tüm insanlığa huzur ve mutluluk getirmesini temenni eder, hayırlara vesile olmasını dilerim. dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Nadir, Kadir Gecesi dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Nadir mesajında “Bugün, bereketi, fazileti ve rahmeti içerisinde barındıran Kadir Gecesine erişmiş olmanın mutluluğu ve huzuru içerisindeyiz. Rahmet ve merhamet kapılarının sonuna kadar açıldığı, duaların kabul gördüğü bu çok özel gecede feyz ve bereketinden en iyi şekilde faydalanmalıyız. Dinimizin emri olan doğruya ve güzele yönelmek kaydıyla, bu mübarek geceyi  ibadetlerle geçirmeliyiz. Bu duygu ve düşünceler içerisinde, tüm hemşerilerimin ve İslam Alemi’nin mübarek Kadir Gecesini  tebrik eder, tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini dilerim”

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Miraç Çınar,Kadir Gecesi dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Bin aydan daha hayırlı olduğu yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de müjdelenen mübarek Kadir Gecesi’ne kavuşmuş bulunmaktayız. Kadir Gecesi, Yüce kitabımız Kuran'ın indirilmeye başlandığı, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu ve mübarek bir gecedir.Kadir Gecesi, Rabbimizin bizlere sunduğu sayısız nimetlerin farkında olma zamanıdır.

Bu mübarek Ramazan ayında oruç tutuyoruz dua ediyoruz huzur ve selamet diliyoruz. Fakat şu mübarek günlerde yaşanan onca acıdan, onca ıstıraptan dolayı da yüreğimiz parçalanıyor, içimiz yanıyor. İsrail Gazze’yi kurşuna diziyor, mazlumların canını alıyor sokakta çocukların kanını akıtıyor. Gazze’ye kara harekâtı yapan, canları alan, bedenleri tanımaz hale getiren İsrail zulmünü lanetliyoruz.

Diğer bir zulm Müslüman Uygur Türklerinin oruç tutmalarını engellemek amacıyla uygulanmakta şiddet ve yasaklamalar insanlığın hiçbir değeriyle uzaktan yakından bağdaşmamaktadır.  Komşu coğrafyalarda Türkmenlerin çektiği sıkıntı, Somali’de bitmeyen dram, Filistin’in gözyaşları, Musul’da Kerkük’te Afganistan’da facialar, Pakistan’daki sıkıntılar ve Müslümanların her tarafta çektiği azap, yoksulluk ve çileler büyük bir manevi külfet olarak hepimizin omuzlarına yeni sorumluluklar yüklemektedir.

Bu itibarla Türk-İslam âleminde yeni bir nefese, yeni bir dayanışmaya, yeni bir heyecana ve yeniden bir dirilişe fazlasıyla ihtiyaç bulunmaktadır. Temennimiz mübarek Kadir Gecesi’nin bunun için bir eşik ve vesile olmasıdır. Barışın, kardeşliğin ve güzelliğin öğütlendiği; dostluğun, merhametin ve muhabbetin övüldüğü; ayrılığın, nifakın, dargınlığın ve küslüğün reddedildiği kutlu dinimizin buyruklarında ihtiyacımız olan manevi tılsımın varlığı hepimiz için ilahi nimettir.

Bu mübarek gecede ellerimizi gönüllerimizi avuçlarımızı semaya açarak yüce Rabbimizden tüm dünya üzerinde zulüm altında ezilen katledilen aç bırakılan ölüme terk edilen insanlığın yarınları için dua edelim.

Bu düşüncelerle MHP Akçaabat ilçe başkanlığı olarak milletimizin ve Türk-İslam âleminin mübarek Kadir Gecesi’ni içtenlikle kutluyoruz. İslam coğrafyasın da hayatlarını kaybeden tüm şehitlere tüm canlara Allahtan rahmet yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyor yüce rabbimizden aşkla kaldırılan ellerin ve adanmışlıkla çarpan kalplerin eşliğinde yapılan duaların kabul görmesini yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler