Kandil için kim ne mesaj yayınladı?

Kandil için kim ne mesaj yayınladı?

Kandil için kim ne mesaj yayınladı?

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Türkmen, yayınladığı mesajda şunları söyledi:"Berat, bir zorluktan kurtarmak ve beri olmak" demektir. Bu geceye, bereketli ve feyizli bir gece olması sebebiyle mübarek gece; günahların affı ve kulların temize çıkarılması sebebiyle Beraat gecesi ve kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle 'Rahmet Gecesi' de denir. Edilen duaların kabul olmasını Yüce Allah (c.c)’tan niyaz ederim. Mübarek Beraat Kandili’nin tüm İslam alemine ve milletimize hayırlar getirmesini temenni eder, en içten dileklerimle kutlarım” dedi.

 

AK Parti Akçaabat ilçe Başkanı Ahmet  Ziya Öztürk, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Öztürk mesajında; "Rahmet, bereket ve bağışlama ayı olan Ramazan ayının müjdecisi; Berat Kandili'ne ulaşabilmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu gün ve geceler, dini ve toplumsal hayatımızda ilahi af, mağfiret ve rahmet temennilerinin zirveye ulaşması, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının da yoğun biçimde yaşanması gereken anlardır. Unutmayalım ki, paylaşılmayan sevinç ve mutlulukların insan için fazla bir anlamı yoktur. Sevinç ve mutluluklar paylaşıldıkça artar, kederler de paylaşıldıkça hafifler. Bu duygu ve düşüncelerle İslam aleminin  ve hemşerilerimizin Berat Kandilini kutluyor, insanlığın barış, huzur ve saadetine ve bütün müminlerin affına vesile olmasını Cenabı-ı Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

CHP  Akçaabat  İlçe Başkanı Mustafa Nadir, Berat Kandili nedeniyle  bir kutlama mesajı yayınladı.

        CHP İlçe Başkanı Mustafa Naidir Berat Kandili mesajında “ Halkımız büyük acı ve sorunlarla karşı karşıya bulunuyor. Bunların üstesinden ancak, kinden, garezden, haksızlıktan uzak durarak; hukuksuzluk, yolsuzluk ile mücadele ederek gelebiliriz. Bizi biz yapan hiçbir değerimizi, önemli günümüzü öteleyemez, yok sayamayız. Kardeşlik duygularımızın arttığı; sevgi ve saygının hâkim olduğu; huzurumuzun da pekiştiği kandil günleri toplumsal huzurumuzun sağlandığı en önemli günlerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Berat Kandili’nizi kutlar bu mübarek gecede dualarınızın kabul ve makbul olmasını; bu özel günlerin hoş görüye, insanca yaşama, hakça bölüşüme sebep olmasını dileler sevgi ve saygılarımı sunarım.

MHP Akçaabat İlçe Başkanı Miraç Çınar’ın mesajı

“Türk İslam Âleminin bütün mübarek gecelerde olduğu gibi bu gecede de bilerek veya bilmeyerek yapılan günahlardan arınma gecesi olduğuna inanarak kıymeti ve feyzi yüksek şekilde cenabı Allaha yakarışta bulunduğu bir kandil gecesini daha karşılamanın huzuru ve mutluluğu içerisindeyiz. 

Kandillerin birlik, beraberlik ve kardeşlik hislerinin güçlenmesini sağlayan önemli geceler olduğunu toplum olarak kavramalı böylesi mübarek gecelerde toplumsal sorumluluğumuzun da farkına vararak, dayanışma ve yardımlaşma içinde birbirimizi sevmeliyiz.

Berat Kandili, Cenabı-ı Hakk'ın feyiz ve bereketini bolca dağıttığı, günahlardan arınma noktasında büyük fırsatlar sunduğu gece anlamına gelir. Borçtan, hastalıktan, suç ve cezadan kurtulma, günahlardan arınma, Allah'ın affına ve rahmetine kavuşma anlamlarına da gelen bu gecede Allah katında berat etmek ve temize çıkmak en büyük dileğimizdir.

Hoşgörü, sabır, bütünlük, dostluk içinde, kini ve nefreti sevgiye, bencilliği fedakârlığa dönüştürmek ve bütün güzellikleri birlikte paylaşmalıyız. Bu fırsat kapısının açıldığı manevi iklimin hem ülkemizde hem de bölgemizde yaşanan acılara çare olması, çağın getirdiği sıkıntılarla bunalan ruhlara, manevi hayatın ihmaliyle daralan kalplere şifa olmasını diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle öncelikle Akçaabatlı hemşerilerimizin ve tüm Türk- İslâm Âleminin Berat Kandilini kutluyor, insanlığın barış, huzur ve saadetine, bütün müminlerin affına vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyoruz”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler