Kalitesi tescillendi

Kalitesi tescillendi

Akçaabat Devlet Hastanesine yapılan kalite yönetim ve değerlendirme sonucu, ISO 9001- 2000 Kaliteli Yönetim ve Üstün Hizmet Belgesi verildi

Akçaabat Devlet Hastanesine yapılan kalite yönetim ve değerlendirme sonucu, ISO 9001- 2000 Kaliteli Yönetim ve Üstün Hizmet Belgesi verildi. Konu ile ilgili A.A muhabirine açıklama yapan hastane başhekimi Dr. Hasan Akyüz, amaçlarının sadece belge olmadığını gelişen tıp teknolojisiyle birlikte insanımıza daha kaliteli sağlık hizmeti vermek olduğunu söyledi. Dr. Akyüz “hastanemiz 106 yatak kapasitesi ila halkımıza hizmet vermektedir.Hastanemizde sağlık ta dönüşüm projesi kapsamında birçok değişikler yapılmış ve yapılmaya devam edilmektedir.Bu değişiklikleri yaparken bizlerde kalitemizi tescil ettirmek için başvurduk. Bu sürede hazırlıklarımızı yaptık ve birçok kontrolden geçtik, ve sonuçta ISO 9001- 2000 Kaliteli Yönetim ve Üstün Hizmet Belgesi almaya hak kazandık.Belgeyi almak bizleri son derece sevindirmiştir. Bundan sonrada Akçaabat ve yöre halkına elimizden gelen hizmetin en kalitelisini vermeye çalışacağız.Türkiye’de ve dünyada tıp alanında olan gelişmeleri takip ederek o yenilikleri halkımızın hizmetine sunmaya devam edeceğiz.Amacımız mümkün olduğu kadar en iyi hizmeti vatandaşlarımıza vermek, bu hizmeti verirken hastalarımızın hiçbir sorunla karşılaşmamasıdır” dedi.
Dr. Akyüz, hastanede birçok değişiklik yapıldığını da belirterek “özellikle poliklinikler bazında ve diğer birimlerde önemli değişiklikler olmuştur. Artık hastalarımız sıra almak için hasta kuyruklarında beklemiyorlar.Muayene olacakları polikliniğe gelerek orada bilgisayar ortamında kaydının yapılması ve muayene olmaları sağlanmıştır.Otomasyon sistemi sayesinde poliklinikler üzerine koyduğumuz ekranlar vasıtasıyla kaçıncı sırada olduklarını isimleri görebilmektedirler. Ameliyat sayımız artırmak için bazı cihazlar aldık.bu sayede ameliyat sayımızda önemeli bir artış meydana geldi. Servislerimizi de hastalarımızın en rahat edebilecekleri konforu sağlamak için koğuş sistemini kaldırdık.bunun yerine tek veya 2 kişilik odalar yaptık. Hastanede hasta hakları ile ilgili kurula birime özel önem verdik ve buraya hastalarımızdan gelen şikayetleri en seri şekilde değerlendirerek sonuçlandırdık.özellikle bu uygulamayla ile birçok hastamızın sorununu, şikayetini çözünce hastalarımızdan çok sayıda teşekkür aldık” dedi.
Dr. Akyüz,yapılanların yeterli olmadığını hastanenin fiziki şartlarında var olan problemlere rağmen Akçaabat ve yöre halkına en iyi hizmeti vermeye devam edeceklerini ifade etti.

      

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler