KALDIRIMLAR VE ÜST GEÇİTLER

 Akçaabat son dönemlerde yapılan hizmetlerle gündeme geldi. Yapılan bu hizmetlerin belediye mi yoksa hükümet tarafından mı yapılıyor sorusuyla karşı karşıyayız. Birçok yazımda dile getirdiğim şehir merkezine üst geçit için geçte olsa önlem alınması herkes gibi beni de mutlu etti. Artık Fatmalar Ademler ölmeyecek.
Gelinen bu noktada işin kim tarafından yapıldığı merak ediliyor. Karayolları tarafından yapılan üst geçitlerin ilçeye ayrı bir ahenk kazandırdığını söyleyebilirim. Yaklaşık olarak 1 Trilyon gibi yüksek bir maliyete mal olan bu üst geçitlerin halkın can güvenliği açısından kullanılması bir o kadar önemlidir. Herkes yaşanan gelişmelerden mutlak suretle pay sahibi olmak istiyor.
Evet, yaklaşan yerel seçimler öncesi hem belediye hem de iktidar kendine pastanın büyük kısmını almak istiyor. Belediye ise seçim öncesi şehri makyajlaşmaya başladı. Ancak yapılan bu çalışmaların şehrin belli mahallelerine yapılması vatandaşlar tarafından yadırganıyor ve kasıtlı yapıldığı iddia ediliyor. Özellikle yaylacık mahallesinde yolların tabiri caizse patates tarlası halini almasına merek etmiyor da değilim. Bu yolun mahalle aralarının parkelenmesinden daha önemli olduğunu düşünüyorum.
Akçaabat belediye Zabıtasının yaptığı çifte standart uygulamalarından şikâyet geliyor. Esnaf tarafından işgal edilen kaldırımlar ile yollar için üç dönemde belediye başkanı olan Şefik Türkmen’in bir çözüm bulamayışına bir anlam veremiyorum. Festival için esnafı tek tek dolaşan zabıtanın kaldırımları işgal etmemeleri konusunda yaptığı uygulamanın neden şimdi yapılmadığını soruyor vatandaş. Evet, bu konuda bir zamanlar bende bir esnaf ile yaşadığım münakaşa sonucunda karakolluk bile olmuştum.
Belediye yeni bir uygulama başlattı. Çöpünü erken veya geç atanlara para cezası kesiyor. Bir akşam saatlerinde çöp poşetinin başında iki zabıtayı görünce hayli şaşırdım. Hemen fotoğraf makinemi çıkardım poşette şüpheli bir şey olduğunu düşündüm ama aradan kısa bir süre geçti içersinden bir kâğıt parçası aldılar ardından kime ait olduğunu öğrendiler ama ne hikmetse o vatandaşa her hangi bir işlem yapmadılar. Bir dostum aradı aynı uygulamanın kendisine yapıldığını ancak 120 YTL para cezasıyla cezalandırıldığını söyledi.
İki olay arasındaki uygulamayı siz okuyucularımızın takdirine sunuyorum

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum