Kalanima Deresi SOS Veriyor

Kalanima Deresi SOS Veriyor

Düzköy İlçesi’nden Akçaabat İlçesi’ne doğru akan Söğütlü (Kalenima) Deresi’nden geçtiğimiz Pazar günü zehir aktı.

 

Söğütlü Vadisi boyunca faaliyet gösteren ve arıtma tesisleri bulunmayan bazı süt fabrikalarının pazar günleri biriken kirli atıklarını Söğütlü Deresi’ne bırakmaları sonucu dere uzun süre beyaz renkte ve köpüklü olarak aktı.

Olayı gören Doğanköy Beldesi vatandaşlarının endişelenmesi üzerine durumu belde muhtarı Bitti Yazıcı’ya haber verdiler. Muhtar Bitti Yazıcı da hemen gerekli yerlere müracaatlarda bulundu.

 

Muhtar Bitti Yazıcı şunları söyledi:  “Süt fabrikaları sağlığımızı tehdit ediyor. Özellikle Pazar günleri Söğütlü (Kalenima) Deresi’ne atıklarını bırakan süt fabrikaları hem sağlığımızı tehdit ediyor ve hem de derede barınan canlıları yok ediyor. Yaklaşık 20 yıl önce tereddütsüz su içtiğimiz derede elimizi dahi yıkayamaz olduk. Dere büyük ölçüde yosunlandı ve etrafa çok pis koku yayılıyor ve önceden tertemiz olan deremizden akan su bembeyaz oluyor. Bu durum vatandaşlarımızı da tedirgin ediyor. Yetkililere bu konu ile ilgili girişimlerde bulunduk ve yetkililerin Pazar günleri dereyi incelemelerini istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler