Kadınlara Şiddeti Önleyeceğiz

Kadınlara Şiddeti Önleyeceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon milletvekili adayı Ali Türen Öztürk, kadının ailedeki ve toplumdaki rolünü güçlendireceklerini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon milletvekili adayı Ali Türen Öztürk, kadının ailedeki ve toplumdaki rolünü güçlendireceklerini belirterek, “CHP iktidarında uygulayacağımız Aile sigortası kapsamındaki destekleri doğrudan kadına vereceğiz, her ay kadının banka hesabına yatıracağız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon milletvekili adayı Ali Türen Öztürk kadınların şiddete uğramadan yaşayacağı bir düzeni CHP iktidarında getireceklerini belirterek, “Kadına yönelik şiddeti önlemek, şiddete uğrayanları korumak ve tekrar şiddete uğramayacakları bir yaşam kurumlarını sağlayacağız. Kadın erkek fırsat eşitliği komisyonu değil, kadın erkek eşitliği komisyonu kuracağız. Her çocuğa kreş imkanı sunacağız.

Kendi sigortası olmayan her kadına sağlık güvencesi sağlayacağız. Kadınlarımız kocanın, babanın, komşunun değil sosyal devletin güvencesinde olacak. Eğitim sistemini değiştirerek her kadına eğitim fırsatı tanıyacağız. Seçim ve atamayla gelinen her görev için kadın erkek eşitliğini sağlayacak kota ve pozitif ayrımcılık uygulayacağız. Siyasi partiler ve seçim kanunun değiştirip kotayı yasallaştıracağız” dedi.

Öztürk CHP iktidarında hayata geçireceğimiz Aile Sigortası kapsamındaki destekleri doğrudan kadına vereceklerini, her kadının banka hesabına yatıracaklarına dikkat çekerek şunları söyledi, “Kadının ailedeki ve toplumdaki rolünü güçlendireceğiz. Kadın kooperatiflerini destekleyerek çeşitlendireceğiz. Girişimci kadınların kredi olanaklarını arttıracağız. Tarım kesimi, ev hizmetleri, evde çalışma gibi kadının yoğun çalıştığı alanları kayıtlı hale getirecek ve sosyal güvenlik kapsamına alan yeni sigorta programları oluşturacağız.

Çalışma hayatında kadına yönelik ayrımcılıkla mücadele edeceğiz. Çocuk hasta ve yaşlı bakım hizmetlerini geliştirerek kadınların çalışma hayatına katılımın önündeki engelleri kaldıracağız.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset