Kadınlar Günü Unutulmadı

Kadınlar Günü Unutulmadı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Akçaabat İlçe Kadın Kolları Başkanlığı tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen yemek, Marina'da verildi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Akçaabat İlçe Kadın Kolları Başkanlığı tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen yemek, Marina'da verildi. Trabzon Merkez Kadın Kolları yöneticilerinin yanı sıra ilçe teşkilâtındaki kadınların katılımı ile gerçekleştirilen yemekte ev sahipliği görevini İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Özlü üstlendi.

Yemek öncesinde bir konuşma yapan İlçe Başkanı Özlü, kadınların yeni neslin yetişmesinde öncü rol oynadığını belirterek şunları söyledi:

 “Türk milletinin geçmişine baktığımızda görüyoruz ki kadın, toplumun içinde ön saflarda. Savaşta cephede, barışta meydanlarda, yönetim mekanizmalarında erkekle yan yana, omuz omuza. Geçmişten günümüze, arada bir yerde kadının toplumdan eli ayağı çektirilmiş, okuması yani aydın-lanması engellenmiş, toplumun içinde olması hoş karşılanmamıştır. Cumhuriyetin ilanıyla birlikte, Batıda dahi kadınların seçme-seçilme hakları yokken, Türkiye'de kadınlar bu hakka sahip olmuşlardır. Kadın toplum içinde yerini almaya çalışmıştır. Kadın, Cumhuriyetle birlikte elde ettiği kazanımlar sayesinde bu-günlere erişmiş, ülkenin kalkınmasında, üretkenliğinde, yeni neslin yetişmesinde bir ana, öğretmen olarak öncü rol almıştır.”

Elazığ ilinde meydana gelen deprem nedeniyle eğlence bölümü iptal edilen yemekte bir diğer konuşmayı ise İlçe Kadın Kolları Basın Sözcüsü İlknur Gedikli yaptı. Gedikli,  Türkiye'de nüfusun yüzde 52’sini kadınların oluşturduğunu belirterek; “Ne yazık ki hâlâ kadını toplum dışına itmeye çalışan, kadını tüm sorunların merkeziymiş gibi gören zihniyetler mevcuttur. Biz, kadının üzerine düşeni büyük bir vakar içinde yerine getiren ve onu erkekten aşağı ya da ay-rı görmeyen bir görüşe sahibiz. Dünya Kadınlar Gününün kutlandığı böyle bir günde; kadının bugün içine itilmek istendiği çaresizlik, umutsuzluk, yokluk, yolsuzluk ve açlık çukuru içerisinden kurtuluş yolu MHP’nin iktidarı olacaktır.” şeklinde konuştu.

CHP'li kadınlardan jest

Öte yandan MHP Kadın Kolları'nın düzenlediği yemeğe Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Kadın kolları Başkanlığı'ndan bir grup bayan da katılarak, örnek bir kadın dayanışmasına imza attılar.

MHP'li bayanlar, jestlerinden memnun kaldıkları CHP'li bayanları onur konuğu olarak ağırladılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler