Kadın Kolları'nda Hülya Canik

Kadın Kolları'nda Hülya Canik

Ak Parti Kadın Kolları'nda yapılan kongrede Naide Parlayan'ın yerine Hülya Canik seçildi.

Ak Parti Kadın kollarında nöbet değişimi

Ak Parti Akçaabat Kadın Kolları Başkanlığı olağan kongresi yapıldı.
Parti binasında gerçekleştirilen kongreye Ak parti Trabzon Milletvekilleri Mustafa Cumur, Safiye Seymenoğlu ve Kemalettin Göktaş’ın yanı sıra, Ak Parti İl Başkanı Muhammet Balta, İlçe Başkanı Osman Çavuş, genel merkez kadın kolları temsilcileri, belde belediye başkanları, diğer partililer ve çok sayıda kadın üye katıldı
Tek liste ile gidilen seçimde geçerli oyların tamamını alan Hülya Canik eski başkan Naide Parlayan'dan görevi devraldı.

Kongrede bir konuşma yapan Milletvekili Safiye Seymenoğlu partilerinin kadınlara en çok değer veren parti olduğunu bu nedenle başarılarında kadınların payının yüksek olduğunu söyledi. Seymenoğlu “İlk defa bir parti kadın kolları bu kadar kurumsallaştırılmıştır. Bunu hiçbir parti yapmamıştır. Genel seçimlerde kadınların yaptığı başarılar çok büyüktür. Şimdi,  kadınlarımızın yerel seçimlerde daha etkin olmasını bekliyoruz. Yerel yönetimlerde %1'lerde olan kadınlarımızı en az % 20'ye çıkartmak için mücadele vereceğiz “dedi.

Milletvekili Kemalettin Göktaş ise başörtüsü konusunda açıklamalar yaparak başörtüsü sorunun ülke gündeminden çıkartmak istediklerini ve bunu başaracaklarını söyledi. Göktaş “Başörtüsü kadınlarımızın insanlık hakkıdır. Bunu kimsenin onların elinden almaya hakları yoktur. Bu sorun, 40 yıldır ülkemizde vardır ve her zaman gündemde olmuştur. Bu sorunu önümüzdeki hafta TBMM'de çözeceğiz. Ülkenin gündeminden kaldıracağız” dedi. Göktaş, bazı örgütlerin Anıtkabire' yürüyerek Atatürk’e kendilerini şikayet ettiğini de belirterek Atatürk oradan kalksa bunları çubuk alıp dışarı atardı. Bunların korkusu laikliğin elden gideceği korkusu değil, koltuklarının gidecek olmasıdır “dedi.
Mustafa Cumur ise kongrede yaptığı konuşmada, elde ettikleri başarı kadınların gösterdikleri üstün gayretleriyle olmuştur dedi. Cumur “Akçaabat kadın kollarımız ve eski başkanımız Naide Parlayan ve ekibi bu partiye çok emekler vermiştir. Onlara, verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Şimdi bayrak yarışını başka bir kardeşimize devrediyor. O kardeşimizin de aynı çalışmaları yapacağından kuşkumuz yok” dedi.



Kongrenin ardından, başkanlığa seçilen Hülya Canik yaptığı konuşmada herkese teşekkür etti.

Derviş ALTUNTAŞ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Siyaset