Kadın Çiftçiler Yarışması

Kadın Çiftçiler Yarışması

“Kadın Çiftçiler Bilgi Yarışması”nın Trabzon İl Elemesi yapıldı. Akçaabatlı çiftçiler yarışmada 2.oldu

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nca kırsal alanda yaşayan kadın çiftçilere yönelik yürütülen eğitim-yayım çalışmaları kapsamında ülke genelinde düzenlenmekte olan “Kadın Çiftçiler Bilgi Yarışması”nın Trabzon İl Elemesi yapıldı.
Tarım İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen yarışmanın öncesinde bir konuşma yapan Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü Ali Kemal Yıldız, 81 ilde gerçekleştirilen kadın çiftçilere yönelik bilgi yarışmasının asıl amacının; il müdürlüklerince yürütülen eğitim-yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, sosyal bir aktivite de bulunmak suretiyle kadın çiftçilerin kendilerine olan güven duygularını geliştirmek ve ayrıca yarışmacıların bir birleriyle tanışıp kaynaşmalarını sağlamak olduğunu söyledi.
2’şerli gruplar halinde 4 ilçenin katıldığı yarışmanın sonunda Araklı’dan Aziz kızı Zeynep Han ve Halit kızı Zeynep Han birinci olurken Akçaabat’tan Fatma Buruk ve Emine Malkoç ikinci, Tonya’dan Gülpenbe Karadeniz ve Reyhan Şişman üçüncü, Maçka’dan Olca Erden ve Elif Kaya dördüncü oldu.
Çeşitli ödüllerin verildiği gruplardan 1. olan ekibe ayrıca 4’er altın, 2. olan ekibe 3’er altın ve 3. olan ekibe de 2’şer altın ödül olarak verilmiştir.
Birinci olan ekip 15 Mayıs 2008 tarihinde Artvin’de yapılacak olan Bölge Finali yarışmasında ilimizi temsil edecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat