Jeoloji Öğrencileriyle Buluştular

Jeoloji Öğrencileriyle Buluştular

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı KTÜ Jeoloji Mühendisliği bölümü öğrencileri ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

 

İkram Sofrasında düzenlenen yemeğe Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Milletvekili Adayları Erdoğan Bayraktar, Dr. Yunus Karabela, Av. Salih Cora İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Semih Peker ile çok sayıda öğrenci katıldı. Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kendisinin de bir jeoloji mühendisi olduğunu ifade ederek, “Trabzon Belediyesi kenti güzelleştirmeye çalışıyor. Sizler mezun olup da bu şehirde olmayanlarınınız aynı bir baba memleketi gibi Trabzon’u özleyip geleceksiniz. Sizin bir meslektaşınız olarak ben Trabzon’u geliştirmek için gecemi gündüzüme katarak çalışıyorum” dedi.

jeoloji-ogrencileri.jpg

Türkiye’nin en genç milletvekili adayı Salih Cora, kürsüye çıktığında gençler tarafından yoğun alkışla karşılandı. Gençlere hitaben konuşma yapan Cora, şu ifadelere yer verdi: “Bende üniversiteden sonra siyaset hayatına atıldım ve şu an milletvekili adayı olarak karşınızdayım. Biz bu ülkenin genç evlatları olarak neden Almanya’daki Hans’la yarışıyoruz. Bunun hayaliyle yaşadık ve bunu hak eden ülkenin genç evlatlarıyız. Medeniyetimizle, tarihimizle, kültürümüzle bunun fazlasını hak etmekteyiz.

Ülkemizde yıllardır gençlerimiz siyasi çatışmaların bir parçası haline gelmişti. İleri demokrasi ülkelerinin genç evlatları ülkelerinin kalkınması için mücadele ederken, Türkiye’de sağcı solcu diye kamplara ayrılarak, çatışma ortamının bir parçası haline gelmişti. Siyaset bu sırada gençlerin üzerinden oy avcılığı yaparak, gençleri siyasi partilerin oy deposu olarak kullanmıştı. Sayın Başbakanımız gençleri yedek kulübesinde değil ilk onbirde sahaya çıkardı. Gençlerin seçilme yaşını 25’e indirdi. Bizde bu güzelliklere karşı birlik beraberlik olarak, ülkemizi yarınlara birlikte hazırlayalım.

jeoloji-ogrencileri1.jpg

Bu ülkenin kaderini beraber değiştirelim.” Milletvekili adayı Erdoğan Bayraktar ise konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gençliğinizi yaşamak sizin en birinci hakkınızdır. Fakat gençliğinizi doya doya yaşayabilmenin birinci koşulu başarılı olmaktır. Cumhuriyet tarihinden sonra kurulan hükümetlerin görev süresi ortalama 2 yıldır. Bizim hükümetiz ise 9 yıldır tek başına iktidardadır.” Devlet Bakanı

Faruk Nafiz Özak, gençlere siyasete girmeleri gerektiğini ifade ederek, “Mutlaka direksiyonda olun yoksa bagajda olursunuz. Siz siyasete mutlaka genç yaşta girin, ben geç girdim. Geçmişinizle övünecekseniz ve bugününüzle barışık olup geleceğinizden emin olacaksınız. Özgüveniniz olacak dünyayı tanıyacaksınız. Benim dönemimde işler kolaydı ama şimdi zor. Sizin rakipleriniz yurtdışındakiler. Ülke artık dünyayla yarışıyor. Siz kendinizi donattığınız zaman bunlarla yarışırsınız. Siz imkanları zorlarsanız bunları başarırsınız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset