İyilik Yap, İyilik Bul

İyilik Yap, İyilik Bul

İyilik Yap, İyilik Bul

Süleyman Kumaş sosyal sorumluluk projelerini ara vermeden sürdürüyor...

 

 

 

“İYİLİK YAP, İYİLİK BUL”

 

 

 

Türkiye ve Dünya’da çekmiş olduğu fotoğraflarla adından söz ettiren Fotoğraf Sanatçısı Süleyman Kumaş, bugüne kadar yapmış olduğu sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. Şimdiye kadar ‘Orda Bir Köy Var Uzakta’ projesi ile Doğubayazıt’ın sınır köyleri Gültepe, Tanıktepe, Yalınsaz ilkokulları, Şırnak’ın merkez okullarından Yeşiltepe Ortaokulu’na ve Trabzon’un merkeze uzak Araklı ilçesindeki Yeniköy ilkokulu, Tonya ilçesine bağlı Şehit Kenan Kumaş Ortaokulu ve Şalpazarı’na bağlı Gökçeköy ilkokullarına çeşitli yardımlar toplayarak ihtiyaçlı öğrencilerle bir araya geldi.

 

Her yıl bir önce ki yılın projesine devam niteliği taşıyacak projelere imza atan genç fotoğrafçı iki yıldır da ‘İyilik Yap, İyilik Bul’ projesi üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Yeni projesi kapsamında Ağrı’nın Patnos ilçesine bağlı Selahattin Eyyübi İlkokulu, Erzincan’ın Munzur ilçesindeki Munzur İlkokulu, Trabzon’da bulunan Osman Altıntaş Ortaokulu ile Meşeli İlkokullarına ve projesi devam eden Erzurum Karaçoban İsmet İnönü İlkokulu’na yardımsever vatandaşlardan toplamış olduğu ihtiyaç listelerini ileterek minik yüreklerin eğitim, giyim ve çeşitli ihtiyaçlarına katkılarda bulunuyor.

 

“Süleyman Kumaş Fotoğraf ve Film Ajansı ”ismiyle iki yıldır tanıtım çekimlerinin yanında, özel çekimler de yapan fotoğraf sanatçısı aynı zamanda başarılı bir mimar. Kumaş çalışmalarını sürdürdüğü projeler kapsamında yardım severlerden toplanan tüm yardım malzemelerini proje destekçileriyle birlikte tek tek kendi elleriyle çocuklara teslim ediyor, teslim edilmesi mümkün olmayan yerlere ise çeşitli kargolar ile mutluluk taşıyor. Bugüne kadar ulaştığı il ve ilçelerin mahalli ve idari yönetimleri tarafından ilgiyle karşılanan Süleyman Kumaş ve ekibi bunun insan vicdanına ve ruhuna çok iyi gelen bir terapi olduğunu söylüyor.

 

Süleyman Kumaş, projelerinin amacı ve yola çıkış hikâyesini şöyle anlatıyor:

 

“Proje ekibi olarak en az 1 yıl önceden hazırlıklarımıza başlıyoruz ihtiyaçlı okulların tespitini o ilçenin milli eğitim müdürlüğü kanalıyla ve o bölgenin mahalli idaresi ile görüşerek yapıyoruz. Okullarda ki ihtiyaçları aciliyet sırasına göre, yaş yaş, cinsiyet cinsiyet okul öğretmenlerinden listelenmiş şekilde rica ediyoruz. Sonra bu ihtiyaçları yardımsever insanlar sayesinde sahiplendiriyoruz. Ben bu projelere başladıktan sonra insanlarda şunu gördüm, gerçekten yardım etmek isteyen hatta yardım için kazancının bir kısmını ayırmış gerçek ihtiyaçlıları arayan insanlar var. İşte biz bu insanlara ulaştık veya biz projelerimizi sosyal medyalar aracılığıyla duyurduktan sonra o güzel insanlar bize ulaştılar. Gerçekleştirdiğimiz projelerin en büyük özelliği, yardımların para toplamak sureti ile değil, zaruri ihtiyaçların yardımseverleraracılığıyla sahiplendirilmesidir. Biz, okulların genel ihtiyaçları olan tuvalet kâğıdından tutun da fotokopi makinasına kadar, fiziki ihtiyaçları olan boya, sıva işlerine; öğrencilerin bot veya mont gibi kişisel ihtiyaçlarından okuma kitabı, kalem ve defter gibi eğitim ihtiyaçlarına kadar her konuda yardımları topluyor ve bunları gerçek yardım sahiplerine güvenli bir şekilde bizzat ulaştırıyoruz. Şunu hatırlatmakta fayda var ki, ben bu yardımların tamamını finanse etmiyorum elbette benim de sahiplendiğim ihtiyaçlar var ancak ben sadece gerçek ihtiyaçlı öğrencileri, samimiyetle yardımda bulunmak isteyen insanlarla buluşturuyorum ya da ihtiyaç sahiplerinin eline ulaşıncaya kadar takip ediyorum veya bizzat ulaştırıyorum o kadar.”

akcaabat-suleyman-kumas-1.jpg suleyman-kumas-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Kültür Sanat