İyi Parti Akçaabatlıya Emanet

İyi Parti Akçaabatlıya Emanet

İyi Parti Akçaabatlıya Emanet

İyi Parti’nin Trabzon İl Başkanı Belli oldu. Meral Akşener öncülüğünde kurulan ve Eski Devlet Bakanı ve eski Trabzon Milletvekili Koray Aydın’ın da katımıyla büyük ivme yakalayan İyi Parti’nin kurucu Trabzon İl Başkanının, eski Başbakanlardan Hasan Saka’nın aynı ismi taşıyan torunu Hasan Saka’nın oldu. Göreve gelişinin ardından Yeniçağ’a konuşan Saka, “Türkiye’yi yönetmeye talibiz” dedi. Görevin kendisine layık görülmesinden dolayı Meral Akşener ve Koray Aydın’a müteşekkir olduklarını belirten Saka, şu ifadeleri kullandı: “Trabzon zor bir şehir… Siyaset zordur. Ekip olarak her türlü zorluğun üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Ülkenin makus talihini değiştirecek karizmatik bir genel başkanımız var. Yıllarca bakanlık yapmış Koray Aydın’ımız var. Keza birçok çok vekillik, bakanlık yapmış arkadaşlarımız, büyüklerimiz var. Hep birlikte bu ülkenin iktidarına talibiz. Ülkeyi yönetmek istiyoruz. Ülkede huzuru, barışı ve kardeşliği yeniden tesis etmek istiyoruz.”

 İYİ PARTİ TRABZON İL BAŞKANI HASAN SAKA KİMDİR?

 1971 yılında Trabzon’un Akçaabat İlçesi Zeytinlik Köyü’nde doğan Hasan Saka; İlk, orta ve lise eğitimini Akçaabat’ta tamamladı. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’ndeki eğitiminin ardından 1996 yılında vatani görevini yerine getirdi. Yaklaşık 25 yıldır sigorta ve muhasebe sektöründe çalışan Saka, Mali Müşavirlik hizmeti veren bir firmanın ortağı. Aynı zamanda Trabzon Amatör Futbol liginde mücadele eden Akçakalespor Futbol Takımı’nın kulüp başkanı olan Saka’nın iki kız çocuğu var.

DEDESİ HASAN SAKA İSTANBUL’UN SON MECLİSİNDE YER ALDI

1885 yılında Trabzon'da doğan dede Hasan Saka’nın ise siyasi kariyeri başarılarla dolu. Trabzon Askeri Rüştiyesi ile Mülkiye İdadisini birincilikle bitiren Saka, 1908 İnkılabından sonra ise Mülkiye Mektebini ikmal ile Paris'te Siyasi İlimler Mektebinde İktisat ve Maliye eğitimi aldı. İstanbul Meclisinin son yıllarında Trabzon Milletvekili oldu.

HEM TBMM BAŞKANI HEM DE ÜNİVERSİTEDE HOCALIK YAPTI

Hasan Saka, Türkiye Büyük Millet Meclisi kurulduktan sonra yine Trabzon Milletvekili seçildi ve Lozan Konferansına üye olarak katıldı. Daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekilliği'ne seçilmiş ve aynı zamanda Ankara Hukuk Fakültesinde ve Siyasal Bilgiler Okulunda Profesör olarak görev yapmıştır.

 2 YIL BAŞBAKANLIK GÖREVİNDE BULUNDU

13 Eylül 1944’den 10 Eylül 1947 tarihine kadar Dışişleri Bakanlığını yapan Saka, 5 Eylül 1947’de Başbakan oldu. 14 Ocak 1949’a kadar bu görevini sürdüren Saka’nın Türk siyasi tarihinde önemli bir ağırlığı bulunuyor.

Kaynak:yeniçağ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Siyaset