İtfaiyeden yangın Tatbikatı

İtfaiyeden yangın Tatbikatı

Akçaabat Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü okullarımızda çocukların yangın ve yangın anındaki tehlikelere karşı bilinçlendirme kapsamında bir dizi çalışmalara imza atmaya devam ediyor.

 

Bu kapsamda Yaylacık İlkokulunda İtfaiye ekiplerinin gerçeği aratmayan tatbikatı özellikle minik öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi. Tatbikat kapsamında ilk olarak yangın anında mahsur kalan öğrenciler merdivenli araçla kurtarılıp ambulansa sevk edildi. Ayrıca büyük bir ateş yakılıp söndürülürken öğrencilerin heyecanı iki katına çıktı.

Gelen talepler doğrultusunda ikinci tatbikat Gülbahar Hatun Koleji’nde gerçekleştirildi. İlk olarak okulun alarm ikaz sistemi çalıştırılarak öğrenciler bahçeye boşaltıldı. Daha sonra ateş yakılıp itfaiye aracından suyla kuru kimyevi toz ve suyla müdahale edildi. Her iki okulda da öğrenciler keyifli heyecanlı anlar yaşadı.

akcaabat-belediyesi-itfaiye-mudurlugu-okullarimizda-cocuklarin-yangin-ve-yangin-anindaki-tehlikelere-karsi-bilinclendirme-kapsaminda-bir-dizi-calismalara-imza-atmaya-devam-ediyor..jpg

 Ayrıca her iki okulda yapılan tatbikatta öğrencilere İtfaiye Müdürlüğü personellerinden Selman Usta yangın esnasında nelerin yapılması gerektiği konusunda bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler