İtfaiye Amiri Suçlu Bulundu

İtfaiye Amiri Suçlu Bulundu

Akçaabat'ta kanalizasyon çalışması sırasında girdiği rögarda metan gazından zehirlenerek hayatını yitiren mahalle sakinlerinden Mehmet Ali Metin’le ilgili dava sonuçlandı.

Akçaabat'ta kanalizasyon çalışması sırasında girdiği rögarda metan gazından zehirlenerek hayatını yitiren mahalle sakinlerinden Mehmet Ali Metin’le ilgili dava sonuçlandı. Söğütlü itfaiyesinin müdahale etmesi gereken rögara vatandaşların indirilmesi nedeniyle hayatını yitiren M. Ali Metin’in kardeşi Halim Metin, itfaiye amiri hakkında dava açtı. Söğütlü Belediyesi itfaiye amiri Atilla Kırali, “Taksirle bir kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına neden olmaktan suçlu bulundu. Bir yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan Kırali’nin cezası ertelenirken, dava büyükşehir yasası nedeniyle Akçaabat Belediyesi üzerinden görüldü.

TRABZON'UN Akçaabat Söğütlü Mahallesi’nde kanalizasyon çalışması sırasında hayatını kaybeden mahalle sakinlerinden Mehmet Ali Metin için kardeşi Halim Metin, Akçaabat belediyesi İtfaiye bölümüne dava açtı. İtfaiye amiri Atila Kırali, 5 yıl içerisinde herhangi bir suç işlemediği takdirde hakkında verilen 1 yıl 8 ay hapis cezası düşürülecek.

Olay, 2011 yılında Söğütlü Beldesi adı ile bilinen Trabzon’un Büyükşehir olmasıyla beraber mahalle olan Söğütlü’deki kanalizasyon çalışması sırasında meydana geldi. Ahmet S.’nin tıkanmış olan pis su borularını açmak üzere olay yerine  Akçaabat Belediyesi’nin İtfaiye  ekibi çağrıldı. İtfaiye Amiri olan Atilla Kırali, olay yerine Ahmet Topal ve Mehmet Güner’i isminde iki görevliyi gönderdi. Topal ve Güner’i ilk olarak evin tuvaletinden su bastıklarını tıkanıklığın açılmaması üzerine rögarda işlem yapma kararı alındı. İddiaya göre bu kararın alınmasıyla beraber rögardan içeri girebilecek zayıf birine ihtiyaç duyuldu. Çevre sakinlerinden Yüksel Yılmaz’dan yardım istendi. Yılmaz’ istek üzerine rögardan içeriye girdi ve su basılmasıyla beraber fenalaştığını kendini iyi hissetmediğini söyleyerek rögardan çıkması için merdiven istedi ve tüm çabaların sonucunda Yılmaz’ın oradan çıkması için bir kişiye daha ihtiyaç duyuldu ve Mehmet Ali Metin’den yardım istendi. rögarda metan gazından etkilenen ve fenalaşan Mehmet Ali ve Yılmaz hastaneye kaldırıldı. Yılmaz’ı kurtarmak için kanalizasyona giren Metin, fenalaşması üzerine götürüldüğü Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.  Metangazına maruz kalması sonucu hayatını kaybettiği iddia edilen Mehmet Ali Metin’in kardeşi Halim Metin, Mehmet Ali’nin ölümden  Akçaabat Belediyesinin İtfaiye bölümünü sorumlu tuttu ve dava açtı. Trabzon 2. Ağır ceza mahkemesinde başlatılan davanın karar duruşmasında İtfaiye Amiri Atilla Kırali  suçlu bulundu. Atilla Kırali’ nin “Taksirle Bir Kişinin Ölümüne ve Bir Kişinin Yaralanmasına neden olmak” suçundan dolayı 2 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına yargılanma sürecindeki davranışları göz önünde bulundurularak  takdiri indirim sebebi kabul edilerek cezasının 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmasına CMK’ nın 231/1 maddesi(2 yıldan daha az süreli hapis cezaları askıya alınır.5 yıl içinde suç işlemesi durumunda hüküm giyer) gereğince hükmün açıklamasının geri bırakılmasına karar verildi.  Davayı kazanan Metin ailesinin ikinci aşamada tazminat davası açması bekleniyor. Kaynak:Günebakış

İLGİLİ HABERİMİZ 1

İLGİLİ HABERİMİZ 2

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler