istimlak Tepkisi Sürüyor

istimlak Tepkisi Sürüyor

Yeni Mahalle mevkiinde yapılan imar uygulaması ile mağdur olduklarını iddia eden mahalle sakinleri, belediyeye olan tepkilerini devam ettiriyor.

 

Akçaabat Belediyesi tarafından Yeni Mahalle mevkiinde yapılan imar uygulaması ile mağdur olduklarını iddia eden mahalle sakinleri, belediyeye olan tepkilerini devam ettiriyor.

Akçaabat’ın arka kısmında geçecek olan ve ihalesi yapılarak bazı kesimlerde inşasına başlanan yolun geçtiği Yeni mahalle’de arsa sahiplerinin belediyeye olan tepkileri devam ediyor.  Mahalleliler arazilerinin bedelsiz olarak alındığını ve haksızlığa uğradıklarını iddia ederek Akçaabat belediye meclisinin 2006 yılında uyguladığı ve halk arasında 18. Madde olarak bilinen imar uygulamasının iptal edilmesini istiyor.

istimlak-tepkisi.jpgBirkaç kez Akçaabat belediye meclisine giren mahalle sakinleri, burada haklarını arama yoluna giderken, son yapılan Akçaabat Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısına alınmayınca buna tepki gösterdiler.

 İmar uygulaması ise 11 dönümlük arazilerinin 6 dönüme indiğini iddia eden Samet Seis, hem arazilerinin alındığını üstelik hiçbir ücret ödenmeden bunun yapıldığını iddia etti. Seis “topraklarımız bize hiçbir ücret ödenmeden elimizden alındı ve yol yapıldı. Ancak hemen yanı başımızda olan kişilerin arazilerinde yol geçtiği için yüklü miktarda bedel ödeyerek yolu geçirdiler.   Bu haksızlığa ve adaletsizliğe karşı tepkimiz sürecek” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Haberler