İstiklal Marşı'nın Kabulü Kutlandı

İstiklal Marşı'nın Kabulü Kutlandı

Akçaabat’ta İstiklal Marşı'nın Kabulü Kutlandı

Akçaabat’ta İstiklal Marşı'nın Kabulü Kutlandı

 

 Akçaabat Anadolu Lisesi tarafından organize edilen "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma" programı Erol Günaydın Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

istiklal-marsinin-kabulu-akcaabat-1.jpg

istiklal-marsinin-kabulu-akcaabat-2.jpg

Düzenlenen programa; Ak Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Jandarma Yarbay Beşir Acar, Emniyet Müdürü Mehmet Hacıhasanoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Emre Akgün, okul yöneticileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Ak Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu “Türk milletinin, özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden, haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden var olma mücadelesinin simgesi olan İstiklal Marşı’ndan saçılan bağımsızlık tutkusu yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel ise “ Bugün İstiklal Marşı’nın gönülden kaleme aktığı o büyük fikir adamının, şairimizin duygu ve düşüncesini yeniden genç nesillere anlatma ve yaşatma zamanıdır.” ifadelerini kullandı.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen İstiklal Marşının, o zor günleri ve kurtuluşu en iyi şekilde anlatan eşsiz bir destan olduğunu vurgulayarak “"İstiklal Marşı bir milletin bağımsızlık aşkının, imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, azim ve fedakârlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir. Bu vesile ile İstiklal Marşının Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milli marş olarak kabul edildiği bu günde kurtuluş savaşımızda şehit düşen tüm kahraman askerlerimizi ve marşı bizlere hediye eden Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, bütün şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum" dedi.

Program sonunda 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve M. Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla düzenlenen M. Akif Şiirleri Okuma Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

istiklal-marsinin-kabulu-akcaabat-3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler