İstihdam, Kariyer ve Girişimcilik Etkinliği’nin 7-8-9 Kasım 2013’te

İstihdam, Kariyer ve Girişimcilik Etkinliği’nin 7-8-9 Kasım 2013’te

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon’da düzenlenecek olan “İstihdam, Kariyer ve Girişimcilik Etkinliği’nin 7-8-9 Kasım 2013’te yapılacağını açıkladı.

Trabzon Valisi  Abdil Celil Öz, Trabzon’da düzenlenecek olan “İstihdam, Kariyer ve Girişimcilik Etkinliği’nin 7-8-9 Kasım 2013’te yapılacağını açıkladı.

Konuyla ilgili Akçaabat’ta bir lokantada açıklama yapan Vali Öz, etkinlikte, iş arzı ve iş talebini bir araya getirmek amacında olduklarını söyledi.

Vali Abdil Celil Öz  “Ülkemiz ve özellikle Trabzon istihdam ve işsizlikle mücadele istihdam alanları, kariyer meslek edinme konuları çok önemli. Bu anlamda devletimizin, Çakışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’mızın, İŞKUR Genel Müdürlüğü’müzün ve diğer kurumların, son yıllarda interaktif ve proaktif önemli politikaları var.  Bir yandan işsizlik kayıplarını bulmayla ilgili geleneksel bildiğimiz faaliyetler yürütüyor, bunun yanında da iş istihdamı ve geliştirilmesini sağlamak,  nitelikli iş gücü yetiştirmeye yönelikte kurslar düzenliyor. Bu anlamda özellikle İŞKUR’un istihdam garantili kursları var.  Bunu dışında meslek edindirmeye yönelik kurslar ve faaliyetlerimiz var. Ayrıca KOSGEB gibi kuruluşlarımızda girişimcilerimizin gelişmesi için destekleri var.  Kalkınma ajansının da bu anlamda önemeli destekleri var” dedi.

İstihdam, Kariyer ve Girişimcilik Etkinliği’nin bu yıl 2.sini düzenleyeceklerini belirten Vali Öz “İstihdam, Kariyer ve Girişimcilik Etkinliği’nin bu yıl ikincisini yapılması planlıyoruz. Bu etkinlikte kamu kurumları, üniversitelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımızın işbirliği içerisinde, özel sekterde firmalarımızın katılımıyla beraber, iş arzı ve iş talebini bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Bu yılki çalışmalarda bu güne kadar 85 firma ile mutabakat katılımı sağlanmış, bunun dışında 15 veya 20 kadar kamu kuruluşu, sivil toplum ve üniversitemizin stant açma çalışması var. 85 olan katılımcı kuruluş sayısını 1054’e kadar çıkartmayı hedefliyoruz” dedi.

Etkinliğin asıl amacının iş arzı ve iş talebini bir araya getirmek olduğunu dile getiren Vali Abdil Celil Öz “Burada asıl amaç iş arzı ve iş talebini bir araya getirmek, zaten bir bölgenin iş talebini çeşitli anketler ile belirliyoruz. Bu fuarlarda bunları yüz yüze gitmeyi amaçlıyoruz. Bölgemizde işsizlik ve istihdam sağlama konusu önemli, firmaların iş gücü ihtiyaçları önemli, bunun yanında gerçekten işgücüne ihtiyacı olan insanlarımız da var. Biz bu fuarda bunları bir araya getireceğiz” dedi.

Trabzon’da özellikle turizmde nitelikli personel yetiştirme konusunda projelere ağırlık vermeyi planladıklarını ifade eden Vali Öz “Bizim Trabzon’a baktığımızda hizmet sektörü ile ticaret sektörü yüzdesi % 65 seviyelerindedir. Dolayısıyla bu aranı dünya ölçeğinde, ülke ölçeğinde ve bölgemizde giderek,  ticareti sanayi ve hizmet sektörüne kaydığını görmekteyiz.  Dünyanın ve bölgemizin gelişim sürecine göre planlamayı en iyi şekilde yaparız, bu ihtiyaca göre planlamayı yaparız diye düşünüyorum” dedi.

 

Trabzon’da geçen yıl Toplum yararına Çalışma Parogramı kontejanında İş Kur olarak 800 kişiye istihdam imkanı sağlanırken bu rakamın bu yıl 2050 olarak gerçekleştiğini anlatan Vali Öz “İstihdam sağlanan bu kişiler belediyeler, kamu kurumları gibi kurumlarda 9 ay bir süre istihdam edildi. Bunun iki amacı var, bir işsizlik konusunda işsizliler için bir geçiş süreci ve kendimi işe alıştırma fırsatı, ikincisi de belli kamu kurumlarındaki hizmet açıklarını kapatmak oldu. Kurumların istihdam ihtiyaçları kademeli bir şekilde karşılıyoruz” dedi.

Vali Öz 7-8-9 Kasım 2013’te Dünya Ticaret Merkezi’ne yapılacak olan “İstihdam, Kariyer ve Girişimcilik Etkinliği’ne tüm vatandaşları davet etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler