Annesini Öldüren Gence Ağırlaştırılmış Müebbet

Annesini Öldüren Gence Ağırlaştırılmış Müebbet

Annesini Öldüren Gence Ağırlaştırılmış Müebbet

Bursa’nın Kestel ilçesinde annesinin içine şeytan girdiğini söyleyen genç, annesinin kafasını duvara çarpa çarpa öldürdüğü iddia edilen sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Haberlere bomba gibi düşen olay, 7 Temmuz günü gerçekleşti. Bursa’nın Kestel ilçesinin Vani Mehmet Mahallesi’nde herhangi bir evde gerçekleşti. Mühendislik bölümünü yarım bırakan T.Y 25 yaşında idi. Annesi Ş.Y ise 56 yaşındaydı. Birlikte yaşadıkları üç katlı apartmanın çatı katında arkadaşlarıyla birlikle alkol içmeye başladılar. Sarhoş olan T.Y eve indi ve bu durumuna tepki gösteren annesi Ş.Y ile tartışma başladı. Oldukça öfkelenen ve alkol sebebiyle şuuru pek yerinde olmayan genç tartıştığı annesinin başını duvara çarpa çarpa öldürdü. Bunun üzerine kanlar içinde yere düşen annesini evde bırakarak kaçtı. Vahşet ise suçlunun komşularının polisi aramasıyla ortaya çıktı. Hemen olay yerine gelen ekipler cansız bedenle karşılaştı. Zanlı ise bir arkadaşının evinde gizlenirken yakalandı.

Şüpheli genç T.Y emniyette verdiği ilk ifadesinde, tatilden döndükten sonra psikolojisinin bozulduğunu, annesiyle ara sıra tartıştığını belirtti. Arkadaşlarıyla çatı katında alkol aldıktan sonra eve gittiğini ve tekrar tartışmaya başladıklarını belirtti. Annesinin ona çok kötü davrandığını ve bu sebepten içine şeytan kaçtığını düşündüğünü belirtti. Bu yüzden kafasını vura vura öldürdüğünü açıkladı.

Şüpheli genç sevk edildiği adli makamda tutuklandı. Metin Özer Bursa Cumhuriyet Halk Savcısı tarafından yürütülen soruşturmada tamamlandı. Annesini kasten öldürmek suçundan sanık ağırlaştırılmış müebbet istemiyle dava açıldı. Arkadaşı O.Y ise adam öldürmeye yardımdan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak. Sanıklar Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak. Olay kamuoyunun oldukça tepkisini toplarken, mahkemenin vereceği karar merak ediliyor.

Haberler