işte Kutlama proğramı

işte Kutlama proğramı

Akçaabat'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. Yıldönümü bu yıl kapsamlı etkinliklerle kutlanacak.

Akçaabat'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. Yıldönümü bu yıl kapsamlı etkinliklerle kutlanacak. Bu yılki etkinlikler geçen yıllardan farklı olarak iki gün önceden başlayacak.


Resim Sergisi
Bu yılki kurtuluş etkinliklerinin ilki 16 Şubat Cumartesi günü Körfez köfte Salonu’nda açılacak olan Resim Sergisi olacak. Yağlıboya eserlerin yer alacağı serginin açılışı saat13.00’de yapılacak.


Karikatür Sergisi
15 Şubat Cuma günü gerçekleştirilecek bir diğer etkinlik ise Karikatür Sergisi olacak. Trabzon Karikatürcüler Derneği tarafından açılacak olan sergi Emin Serdar Sergi Salonu’nda gezilebilecek.
Sergi saat 11.00’de açılacak ve 3 gün süreyle açık kalacak.
Şiir Dinletisi
Akçaabat Belediyesi tarafından Akçaabat’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 84, 85, 86 ve 87’nci yıldönümlerinde düzenlenen “Bir Sevdadır Akçaabat” konulu şiir yarışmalarında dereceye giren eserlerin sahiplerinin katılacağı Şiir Dinletisi kurtuluş etkinliklerinden biri olacak.
Dereceye giren şiirlerin yer aldığı “Bir Sevdadır Akçaabat” isimli kitabın da dağıtılacağı etkinlik 16 Şubat Cumartesi günü Milli Eğitim Müdürlüğü Salonu’nda gerçekleştirilecek.
Belediye Kültür Müdürü Turhan Bektaşoğlu, saat 14.00’de başlayacak olan etkinliklerine tüm Akçaabat’ın yanı sıra özel-likle kitapta şiirleri yer alan kişileri beklediklerini söyledi.
Bektaşoğlu, kitapta eserleri yer alan isimleri şöyle sıraladı:
Sebahattin Şentürk, Mehmet Hakan Alşan, Yahya Kurtkaya, Mehmet Kartal, Recep Şahin, Sema Eser, Emre Ayvaz, Volkan İhtiyar, Havva Yetimoğlu, Mustafa İleli, İrfan Kaya, Emin Talha Kurtkaya, Harun Yavruoğlu, M. Nihat Malkoç, Dilek Derman Saka, Süleyman Bulut, Ahmet Yazıcı, Nihan Çelik, Pınar Koç, Fatma Özdemir, Murat Şentürk, Meryem Babul, Servet Gedikli, Yasin Derman, Nergis Ergüney, Çiğ-dem Atakul, Osman Kürşat Akkol, Sinem İrtem, Ayşe Sarı, Ayşe Esen Şentürk, Seda Altındaş, Kayhan Gedikli, Kudret Yeşilbaş, Nilay Nesli Çelik, Nida Çelik, Sevdahan Aksu, Fatma Özdemir, Meryem Cevher, Zeynep Çolak, Belma Zavrak, Efsun Kevser Ay-vaz, Cemal Elmas, Asena Akköse, Ünal Kan, Betül Karaçengel, Lale Levent
Kurtuluş Günü Programı
Akçaabat’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 90’ıncı yıldönümü programı ise 17 Şubat Pazar günü saat 10.00’da Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ile başlayacak.
10.15-10.30 arasında Kaymakamlık Makamı’nda tebriklerin kabul edileceği törenin ardından geçilecek olan kutlama töreni ise Atatürk Bulvarı’nın Pulathane İş Merkezi’nin bulunduğu bölümünde yapılacak.
Tören saat 11.00’de başlayacak.
Kurtuluş gününün son etkinliği ise Akçaabat belediye Başkanı Şefik Türkmen ve Belediye Meclisi Üyeleri’nin Türk Silahlı Kuvvetleri’ne şükranlarını bildirecekleri ziyaret olacak.
Başkan Şefik Türkmen ve beraberindekiler teşekkürlerini saat 13.00’de Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Okan Uslu’ya sunacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat