İşsizlere Müjdeli Haber

İşsizlere Müjdeli Haber

Akçaabat Organize Sanayi Bölgesi'nin Alt Yapı İhalesi Ankara'da Yapıldı.

 

 

Trabzon'un 3. organize sanayi bölgesi olan Akçaabat'ın Şinik beldesindeki Organize Sanayi Bölgesi'nin alt yapı ihalesi başkent Ankara'da gerçekleştirildi. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nda altyapı ihalesi yapılan Akçaabat OSB (Şinik) yaklaşık 5 milyon 800 bin TL bedelle Muzaffer Kaygın'da kaldı.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu ve İhale Komisyonu üyesi İsmail Öztürk, Akçaabat OSB'nin altyapı ihalesinin tamamlandığını söyledi. 13 milyon 199 bin keşif bedeli ile ihaleye çıkıldığını, yüzde 55,56 tenzilat yapan Muzaffer Kaygı'nda ihalenin kaldığını açıklayan Öztürk, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nda yapılan ihaleye beş firmanın katıldığını iki firmanın yeterlilik alamadığını belirtti.

 

Bir hafta içersinde ihaleyi kazanan firma ile sözleşme yapılacağını ileten İsmail Öztürk, "Trabzon'un üçüncü OSB'ye kavuşması için çalışıyoruz. Altyapı ihalesi 2014 yılına kadar yasal süresinde tamamlanması gerekiyor. Ama bizim hedefimiz bu tarihten daha önce bitirmek olacaktır. Çünkü Akçaabat OSB'yi bir an önce yatırımcılara tahsis etmek arzusundayız. Bütün çabamız bu" dedi.

 

Öztürk, Trabzon'un yeni teşvik kapsamında dördüncü bölgede bulunduğunu hatırlatarak yüksek teşvik olanaklarından yatırımcıların yararlanması için zamanı iyi değerlendirmesi gerektiğini, Akçaabat OSB'nin de bu anlamda yatırımcıların arsa ve parsel ihtiyaçlarının karşılanması için hızlandırıldığını vurguladı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler