İsmail Bulut Ankara'dan Esnafa Müjde İle Dönüyor.

İsmail Bulut Ankara'dan Esnafa Müjde İle Dönüyor.

İsmail Bulut Ankara'dan Esnafa Müjde İle Dönüyor.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB)’nin “64. Yıl Vizyon Buluşması” etkinliği Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıya Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Bulut da katıldı.

akcaabat-esnaf-kredi-kooperatifi.jpg

 

Toplantıda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise son olaylarla, “krediler üzerinde bir faiz baskısı oluştuğunu” ifade ederek ancak kendilerinin bu kredi baskısını esnafa yansıtmadıklarını, esnafa uygulanan kredi faizini artırmadıklarını söyledi. Erdoğan, “Kardeşlerim, çok çok olağanüstü bir durum olmadıkça da faiz oranını artırmayacağız. Şimdi Halkbank da bir adım attı, bankanın kredilerden aldığı komisyon payı, Halkbank buna dayanabildiği ölçüde 1 puandan yarım puana çekildi. Böylece esnaf kredi faizinde artış yapmadığımız gibi faiz yükünü de bugün 1 puan indirmiş oluyoruz. Esnafımıza hayırlı olsun, zanaatkârımıza hayırlı olsun.” dedi.

Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Bulut ise gerçekleşen toplantı ile ilgili yaptığı açıklamada, görüşmenin çok verimli geçtiğini belirtti.

Bulut açıklamasında “esnafı temsilen Ankara’da yönetim kurulu üyelerimiz Aydın Hurmacı, Hüseyin Aktaş, Mustafa Misir, Recep Öztürk, Muhammet Serdar ve esnaflarımızdan Ziya Pehlivan, Muhammet Ali Seyis ve gazeteci Eser Tosun olmak üzere Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldik.  Bu toplantıda esnaf kardeşlerimizin sorunlarını dile getirdik. Yapılan toplantı sonucunda kredi limitlerimiz 100 bin Liraya çıkarılmıştır. Masraf karşılığı kesintilerinde %1 indirim yapılmıştır. Ayrıca olağan dışı bir olay olmadığı sürece kredi faiz oranlarında bir değişiklik olmayacaktır. Ülkemizde son gelişen olaylardan dolayı bankaların faizlerinin yükselmesi ve bu faiz yükselmesinin Kooperatiflerimize yansıtmadığı için esnafımıza yapmış olduğu bu duyarlı davranışından dolayı Başbakanımıza teşekkür ediyoruz. Bu konuda emeği geçen herkese de ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.

basbakan-teskomb-bulusmasi-008__large.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler