İsimleri Yaşatılacak

İsimleri Yaşatılacak

“Akçaabatlı Şehitlerin isimleri üst geçitlere verilecek…”

 

 

Akçaabat ilçe merkezinde 2 Adet çelik konstrüksiyon üst geçidin, Karadeniz Sahil Yolu inşaat çalışmaları çerçevesinde montajına başlandı.

  Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Karadeniz bölgesine yapmış olduğu en önemli yatırımlardan biri olan Karadeniz Sahil Yolu Akçaabat geçişinin eksik kalan sanat yapılarından olan iki üst geçitin montaj çalışmalarına başlandı. Her biri birer ay zarfında bitirilerek yaya geçişine açılacak olan üst geçitlerden Ak Camii önündeki ilkinin montaj çalışmalarına başlandı.

  İkincisi Akçaabat Devlet Hastanesi önünde yapılacak olan ve her biri 70 metre uzunluğunda, 5,5 metre yüksekliğinde olacak üstgeçitlerin toplam maliyetleri ise 1 milyon YTL olduğu belirtildi.

Öte yandan yapımı devam eden üstgeçitlere Akçaabatlı şehitlerin isimlerinin verileceği belirtildi. Atatürk Parkı yanındaki üst geçite 10 Mayıs 2008 tarihinde Hakkari Şemdinli Aktütün Karakolu’na teröristlerce yapılan saldırı sonucu şehit düşen Gökhan Uzun’un, Akcami yanında yapılan üst geçite ise, 8 Aralık 1995 tarihinde görevli bulunduğu yük trenine Gümüşhane’de teröristlerin saldırması sonucu şehit olan İbrahim Seyis’in adının verileceği öğrenildi.

Üst geçitlerin bir köşesine Türk bayrağı, orta ksma şehit ismi ve diğer köşesine sehidimizin resminin konulacağı tabelalar yapılacağı belirtildi. Tüm tabela masraflarını ise milletvekili Mustafa Cumur’un üstlendiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Haberler