İsim değişti, müdür gitti

İsim değişti, müdür gitti

TRABZON’UN Akçaabat İlçesi’ne bağlı Mersin Beldesi Şehit Engin Saraç İlköğretim Okulu Müdürü Cemil Özlü...

TRABZON’UN Akçaabat İlçesi’ne bağlı Mersin Beldesi Şehit Engin Saraç İlköğretim Okulu Müdürü Cemil Özlü, Milli Eğitim Bakanlığı’nın kararına rağmen karşı çıktığı şehit isminin okula verilmesine bağlı olarak görevinden alındı. Özlü’nün değişen okul ismini içeren tabelayı karşı olduğu için hemen yerine asmadığından dolayı görevinden alındığı iddia edildi.

Trabzon’un Akçaabat İlçesi’ne bağlı Mersin Beldesi’nin tek eğitim kurumu olan Şehit Engin Saraç İlköğretim Okulu’nun Müdürü Cemil Özlü, Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma açılarak görevinden alındı, Kaleönü Murat Köse İlköğretim Okulu’na öğretmen olarak atandı. Okul Müdürü hakkında açılan soruşturmanın ise değişen isimle ilgili tabelayı zamanında asılmamasından kaynaklandığı ileri sürüldü.
Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sitesinde yayımlanan "İl İçi Sıra Tayin İnhası" listesinin 44’üncü sırasında ismi yer alan Cemil Özlü’nün tenzili rütbe gerekçesi aynı listenin "atama nedeni" sütununda "Hizmetin Gereği (Soruşturma)" olarak gösterildi.

MÜDÜR MAHKEMEYE GİTTİ
Atama kararı kendisine henüz tebliğ edilmeyen ve 1 Mart 2010 Pazartesi günü itibariyle de görevinin başında olan Cemil Özlü, konuyla ilgili olarak herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındı. Müdür Cemil Özlü’nün yürütmenin durdurulması için Trabzon İdare Mahkemesi’ne dava açtığı öğrenildi.
İddialara göre Özlü’nün atamasına sebep olan olayın temelinde okulun isim değişikliği yatıyor.
Özlü’nün, Mersin İlköğretim Okulu’na "Şehit Engin Saraç İlköğretim Okulu" isminin verilmesinin teklifi ile başlayan ve beldeyi ikiye bölen süreçte değişen okul ismini içeren tabelayı hemen yerine asmadığından dolayı görevinden alındığı iddia edildi.

BAŞKAN ÖZLÜ: MÜDÜRÜ
GERİ İSTİYORUZ

Mersin Belediye Başkanı Hamza Özlü, müdürün görevden alınmasıyla ilgili pis kokular geldiğini belirterek, "Müdürümüzü önce görevden alıyorlar ama tebligat yapmıyorlar. Görevden aldıktan sonra soruşturma açıyorlar, sonra soruşturmayı da görevden alma gerekçesi gösteriyorlar. Konu yargıya intikal ettirilmiştir. Hala sonuçlanmamıştır. Olayın takipçisiyiz. Müdürümüzü geri istiyoruz. Mahalle muhtarlarımız da halkımız da müdürü geri istiyor" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler