Işıklar Santrali Özelleştirildi

Işıklar Santrali Özelleştirildi

Elektrik Üretim A.Ş'ye ait Esendal ve Işıklar (Visera) "Grup 15" hidroelektrik santralinin nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklifi, 6 milyon 550 bin dolar bedel ile özelleştirildi.

Elektrik Üretim A.Ş'ye ait Esendal ve Işıklar (Visera) "Grup 15" hidroelektrik santralinin nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklifi, 6 milyon 550 bin dolarla Demistaş Doğu Elektrik Makine İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. verdi.

 

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu'nun komisyon başkanlığında yapılan nihai pazarlık görüşmesinde, ilk olarak kapalı elemesiz teklifler alındı. Elemesiz turda en yüksek teklif 4 milyon 500 bin dolar oldu.

 

Daha sonra elemeli yazılı turlara geçildi. Üç tur olarak gerçekleştirilen elemeli yazılı turların ilk turunda en yüksek teklif, 4 milyon 700 bin dolar, ikinci elemeli turda 4 milyon 850 bin dolar oldu.

 

Yazılı elemeli turların ardından açık artırmaya geçildi. Açık artırmada başlangıç tutarı 4 milyon 950 bin dolar oldu, artırım aralığı ise 10 bin dolar olarak belirlendi.

 

Açık artırmanın ilk turunda 5 firma ihaleden çekilirken, bu turda en yüksek teklif 5 milyon 10 bin dolar oldu. Açık artırmanın ikinci turunda yine bir firma ihaleden çekilirken, en yüksek teklif 5 milyon 60 bin dolar oldu. 7. turda ise bir firma daha ihale dışı kalırken, bu turdaki en yüksek teklif 5 milyon 230 bin dolara çıktı.

 

48 tur olarak gerçekleşen açık artırmada en yüksek teklifi ise 6 milyon 550 bin dolarla Demistaş Doğu Elektrik Makine İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. verdi. Böylece nihai pazarlık görüşmesi teknik olarak tamamlandı.

İlçemiz Işıklar Beldesinden Işıklar (Visera) HES'in kurulu gücü 1,040 MW gücünde.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler