İnşaatları Durdurma Kararı

İnşaatları Durdurma Kararı

İnşaatları Durdurma Kararı

10.Bölge Karayolları Müdürlüğü tarafından Trabzon’da yapımına devam eden kavşaklar nedeniyle konut inşaatların durdurulmasına karar verildi.

 

Trabzon 10.Bölge Müdürlüğünden yapılan  yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi; Bölge müdürlüğümüzce Akçaabat-Söğütlü-Yıldızlı İl yolu Karadeniz sahil Yolu Bağlantısı Köprülü Kavşağı ve Bağlantı yoları Akçaabat Ayrım Düzköy yolu Karadeniz Sahil Yolu Akçaabat Devlet Hastanesi önü Köprülü Kavşağı ve Bağlantı Yolları ve Trabzon-Kireçhane Ayrım, DOKAP Yolu Tanjant Bağlantısı Atapark Köprülü Kavşağı ve Bağlantı yolları adı altında üç adet kavşak ve bağlantı yollarının yapımı 21.04.2017 tarihinde ihale edilmiştir. Bu kapsamda kamu zararına engellenmesi ve vatandaşlar açısından mağduriyet yaşanmaması için Trabzon Kireçhane İl Yolu Atapark ve İsmetpaşa Kavşakları arası ile Karadeniz Sahil Yolu Yıldızlı Yonca Kavşağı ve Akçaabat Fatih Stadyumu arasında mevcut yollara cephe tüm konut inşaatlarının durdurulması yol civarında talep edilen inşaat ruhsatları için ise kavşaklara ait uygulama projelerinin ve kamulaştırma planlarının onayının beklenilmesi huşunda karar verilmiştir.

Belediye inşaatı devam eden ve yeni başlayacak olan projeleri durdurma yazısı yazıyor.

Öte yandan Akçaabat Belediyesi’ne ulaşan Karayolları yazısı sonrası belediye de ilgili inşaatlara durdurma yazısı yazıyor.  Halen Akçaabat Fatih Stadyumu ile yıldızlı yonca kavşak arasında bulunan bölgede 10’a yakın yeni proje hazırlanmış veya inşaat başlamış durumda.

Öte yandan Söğütlü’de yapılacak olan kavşak ile ilgili detaylara akçaabathaber.com ulaştı. Sitemizin ulaştığı projeye göre, Ftih Eğitim Fakültesi altında bulunan kavşak alt geçitler ile geçiliyor. Kavşak biraz daha Trabzon tarafına kaydırılarak İl Jandarma Komutanlığı ve çevre yoluna bağlantılar veriliyor. Proje ile Karadeniz’de ilk kez kavşak içerisine girmeden geri dönüşü sağlayan bir uygulama yapılacak.

Öte yandan Akçaabat’tan Trabzon istikametine giden sürücüler Akçaabat Nihat Usta kavşağı sonrasında hiçbir trafik ışığına takılmadan Çömlekçi kavşağına kadar gidebilecek.

akcaabat-sogutlu-proje.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler