İmzalar atıldı

İmzalar atıldı

Akçaabat Belediyesi, Trabzon ve Rize’ye doğalgaz dağıtımı yapacak olan Karadeniz Doğalgaz Anonim Şirketi’ne ortak oldu.


4646 Sayılı Doğalgaz Piyasası Kanunu’nun ilgili maddeleri uyarınca Trabzon, Rize ve Akçaabat doğalgaz dağıtım bölgesinde dağıtım lisansını alan Karadeniz Doğalgaz Anonim Şirketi’ne bedel-siz yüzde 10’luk ortaklığın ilgili belediyeler arasında paylaştırıldı-ğı protokol imzalandı.
Trabzon Belediyesi adına Volkan Canalioğlu’nun, Rize Belediyesi adına Halil Bakırcı’nın ve Akçaabat Belediyesi adına da Şefik Türkmen’in imzaladığı protokol uyarınca Trabzon Belediyesi yüzde 6.47, Rize Belediyesi 2.35, Akçaabat Belediyesi de 1.18 oranında şirket hissedarı oldu.
İmzalanan protokolde belirtilen hisselerin şehirlerin 2002 yılında-ki nüfusları baz alınarak oluşturulduğu belirtildi.
Hatırlanacağı üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Trabzon, Rize ve Akçaabat şehirleri doğalgaz dağıtım lisansını 30 yıl süreyle Karadeniz Doğalgaz Dağıtım Anonim Şirketi’ne vermişti.
İmzalanan protokolün de imza tarihinden itibaren yürürlüğe gireceği ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu ile şirket arasındaki lisans anlaşmasının sona ermesine kadar geçerli olacağı öğrenildi.
Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, her üç yerleşim biriminin de doğalgazın geleceği günleri büyük bir özlemle beklediğini belirterek, imzalanan protokolün herkes için hayırlı olmasını temenni etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler