İmamdan Müftüye Saldırı

İmamdan Müftüye Saldırı

Çaykara'da imam olarak görev yapan Erol Çelik, Akçaabat’ta bir camiye tayin edilmeyince, Akçaabat İlçe Müftüsü İlyas Öztel’e saldırdı.

TRABZON’UN Çaykara İlçesi’nde imam olarak görev yapan Erol Çelik, Akçaabat’ın Mersin Beldesi’ndeki bir camiye tayin edilmeyince, Akçaabat İlçe Müftüsü İlyas Öztel’e saldırdı.İlçe müftülük binası önünde yaşanan olayda, müftü Öztel ve şoförü kızgın imamın yumruklarına maruz kaldı. Müftü, “İdari soruşturma yeterli” diyerek şikayetçi olmazken, imam Erol Çelik, psikolojik baskı altında olduğunu iddia etti.

Trabzon’un Çaykara ilçesinde imam olarak görev yapan Erol Çelik, atama için başvurduğu Akçaabat Müftüsü İlyas Öztel’i ilçe müftülüğü binası önünde atamasını yapmadığı gerekçesiyle saldırdı. Saldırıda Müftü Öztel ve şoförü kızgın imamın yumruklarına maruz kaldı.  Trabzon’un Çaykara ilçesinde görev yapan imam Erol Çelik, Akçaabat’ın Mersin Beldesi Üzümlü mahallesinde din görevlisi bulunmayan camiye geçiş yapmak için Akçaabat İlçe Müftülüğü ’ne müracaat etti. Yaptığı müracaattan bir sonuç alamayan imam Çelik, başvurusunun takibi için önceki gün Akçaabat Müftülüğü’ ne gitti. İlçe Müftülüğü önünde müftü İlyas Öztel ile karşılaşan imam müracaatını sordu. Müftünün müracaatı “komisyona gönderdim” demesi üzerine sinirlenen Çelik, müftü Öztel’e yumruk ve tekmeyle saldırdı. Kavgayı ayırmaya çalışan müftü şoförü de çılgına dönen imamın yumruklarından nasbını aldı. Araya giren vatandaşların yardımıyla çıkan kavga sona erdirildi. Müftü İlyas Öztel kendisine saldıran İmam Erol Çelik’ ten şikayetçi olmadı. 

PİSİKOLOJİK BASKI ALTINDAYIM 
Akçaabat Müftüsü İlyas Öztel’ e yumruk ve tekmeyle saldıran imam Erol Çelik yaşanan olay sonrasında yaptığı açıklamada,” Ben 2007 yılında Akçaabat’ın Darıca Beldesi’nde Diyanet Vakfı’na bağlı Diyanet Eğitim ve Öğretim Merkezi’nde hizmetli idim. Çalışğım kurumda yasalara uygun işler yapılmadığı gerekçesiyle kısım amirimi uyardım. Oda beni önemsemedi. Sonra valiliğe ve savcılığı şikayette bulundum. Bunun ardından suçluları şikayet ettiğim için ben cezalandırıldım. Sürekli sürüldüm. En son Çaykara’ya beni sürdüler. Akçaabat’ın Mersin Beldesi Üzümlü mahallesi7nde imamı olmayan boş bir camii var. Oraya tayin olmak için 2011 yılında müracaatta bulundum. Kaymakam ve müftülük atamamı bir türlü gerçekleştirmedi.  Bende Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a bir mektup yazarak ikinci sınıf vatandaşmuamelesi gördüğümü belirterek başımdan geçenleri anlattım. Mektubun ardından Başbakanlık’tan Akçaabat’a benim için gereğinin yapılması içerin bir yazı geldi. Bunun ardından Akçaabat Müftüsü İlyas Öztel ile görüşmeye gittim. Kendisiyle kapıda arabasının yanında karşılaştım. Kendisine tahinini sordum bana “komisyona gönderdim” dedi. Buna hakkı yok beni yalandan yere uğraştırıyorsunuz diyerek kendisine saldırdım. Araya şoförü girdi ona da saldırdım kendimi kaybetmişim. Aslında bunu yapmamam gerekliydi bana yakışmazdı ama beni çıldırttılar. Resmen bana psikolojik baskı yapıyorlar. Hayatını karartıyorlar” dedi. Akçaabat Müftüsü İlyas Öztel, “Söz konusu imam arkadaşla daha önce de Araklı İlçesi’nde çalıştım. Kendisinin psikolojik sorunları vardır. Şu an Çaykara İlçesi’nde görev yapmakta. Aatanması için Akçaabat’ın Mersin Beldesi Üzümlü Mahallesi’ndeki camiye müracaatta bulundu. Müracaatı komisyona devroldu. Ben de komisyonda görevliyim. Kendisini bir sınava tabi tuttuk, sınavdan geçemedi. Daha sonra kendisi Akçaabat’a geldi. Müftülük kapısında yanıma gelerek, ‘neden benim atamamı yapmadınız’ diyerek nahoş bir saldırıda bulundu. Bu sırada bana hakaret eden imam arkadaş şoförüm ve etraftaki vatandaşlar tarafından sakinleştirildi. Bana saldıran imam arkadaş Erol Çelik hakkında da şu anda idari soruşturma yürütülüyor” ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Günebakış Gazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler