İmam Hatipliler Gecede Buluştu

İmam Hatipliler Gecede Buluştu

Akçaabat Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği’nce okula destek amacıyla bir program düzenlendi.


Akçaabat Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve Akçaabat İmam-Hatip Okulu’nun Okul Aile Birliklerinin düzenlediği yardımlaşma ve dayanışma yemeği kalabalık bir katılımla gerçekleştirildi. Körfez Metin Köfte Salonu’ndaki yemeğe yaklaşık olarak bin kişi katılırken, yapılan konuşmalarda imam-hatiplilere övgüler yağdırıldı.

Akçaabat Kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy ile Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’in eşleriyle birlikte katıldıkları yemekte Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Musa Bulut, Trabzon Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Miktat Eyüboğlu, Akçaabat Müftüsü Ramazan Tekin, Akçaabat Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse, Adacık Belediye Başkanı Osman Çiçek, Akçakale Belediye Başkanı Emre Akgün, Darıca Belediye Başkanı Muhammet Altınel, Derecik Belediye Başkanı Ali Ulusoy, Dörtyol Belediye Başkanı Cevat Birinci, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, İl Genel Meclisi Üyeleri Kenan Haçkalı ve Mustafa Hikmet Eyüboğlu, Türk-İş İl Temsilcisi Hasan Basri Hatipoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Ziya Öztürk ve eski Trabzon İl Başkanı Ali Rıza Akdeniz de hazır bulundu.

Sunuculuğunu Anadolu İmam-Hatip lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Mustafa Yetim’in yaptığı, Kur’ân-ı Kerim’i ise Meslek Dersleri Öğretmeni Yunus Doksanoğlu’nun okuduğu etkinlikte ilahileri ise kemanda Cemal Zihni Erenel’in, udda Gökhan Macit’in ve defte Alperen Kalaycı’nın eşlik ettiği Yaylacık sahil Camii İmam-Hatibi Fehmi Atasoy ile Kavaklı Yukarı Düz Camii İmam-Hatibi Süleyman Bulut seslendirdi.

Okul Müdürü Alaattin Durna ile Anadolu İmam-Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Ferhat Orhan ve İmam-Hatip Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Osman Çavuş’un birer selamlama konuşması yaptıkları yemekte konuşan okulun eski müdürlerinden Trabzon Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Miktat Eyüpoğlu, yaşanan sıkıntılı bir sürecin ardından imam-hatiplerin bugün içerisinde bulundukları ortama gelinmesini sevindirici bulduğunu söyledi.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’in de camiadan övgüyle bahsettiği ve okula her türlü yardımı yapmaya söz verdiği konuşmasının ardından mikrofona gelen Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da, Akçaabat’ın farkına vurgu yaparak bu farkın böylesine güzide bir topluluğu bir araya getirmekle bir kez daha ortaya konulduğunu söyledi.

28 Şubat süreciyle ilgili olarak da konuşan Başkan Gümrükçüoğlu, şunları söyledi:

Trabzon belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu.jpg

“O zamanlar bir neslin okuma özgürlükleri ellerinden alınıyordu. Türkiye o zaman bir nesli tamamen yok etmek isteyen bir vahşi rejimin sultası altına sokulmak isteniyordu. Ama Allah sizlerden razı olsun, sizin sayenizde ve onların desteğiyle ölümü göze alan bir siyasi iradenin sayesinde bugünlere geldik. Bundan sonraki dönemlerde yine sizlerin sayesinde tekrar o kara 

günler geriye gelmeyecek, Türkiye’de ve bütün dünya coğrafyalarında insanlar inançlarını yaşama, yaşatma ve her türlü eğitim imkânından yararlanma hakkını hiçbir zaman kimseye bırakmayacaktır.”

akcaabat-imam-hatip-lisesi.20130106161508.jpg

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’den sürekli olarak “ağabey” diye bahseden Gümrükçüoğlu, yaptığı konuşmada rahmetli Milletvekilimiz Mustafa Cumur ve bir süre önce ebediyete intikal eden Sedat Davulcu’yu da rahmetle anarak ruhları için Fatiha okunmasını istedi.

Son olarak konuşan Akçaabat Kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy da dünyada bütün insanların en değerli temel hak ve hürriyetinin kendi inancını öğrenip, inancının gerektirdiği gibi yaşamak hakkı olduğunu belirterek, Türkiye’de ise bunun farkına son yıllarda varıldığını söyledi

abdul-rauf-ulusoy.20130106161626.jpg

Staj için 1993 yılında bulunduğu İngiltere’deki bir anısını da anlatan ve din derslerine İngiltere’de rahip ve rahibelerin girdiğini belirten Kaymakam Ulusoy, “Ben Türkçe öğretmeninden din dersi g

ördüm. Bunu 8 yıllık temel eğitimde insanların inancını dinini öğretmeyi yasaklayan bir inanca cevap olarak söylüyorum. İnşallah Allah bizlere insanların inançlarının gerektirdiği gibi yaşamalarını 

engelleyen insanları bir daha başımızda göstermez.” dedi.

 

 

osman-cavus-akcaabat.jpg
Akçaabat Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve Akçaabat İmam-Hatip Okulu’nun Okul Aile Birliği Başkanı Osman Çavuş.
 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Haberler