İlksan'a aday

İlksan'a aday

Akçaabat Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğretmenlerinden İdris Demirel, İlksan Seçimlerinde aday olduğunu açıladı.

İşteDemirelin yaptığı açıklama

Sayın meslektaşım;

Yıllardır yolsuzluklarla, usulsüzlüklerle anılan bir kurum olma niteliğini hala kaybetmemiş olan İLKSAN (İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı) Emekli Sandığının ve ilkokul öğretmenlerinin sosyal güvencesinin olmadığı bir dönemde, ihtiyaca binaen kurulmuştur.
Kuruluşu 1943 tarihinde 4357 Sayılı Kanunla gerçekleşmiş ve bu güne kadar devam etmektedir. Kanun gereği tüm ilkokul öğretmenleri göreve başladığı tarihten itibaren İLKSAN’ a üye olmak ve aidat ödemek zorundadır.
Günümüz toplumunda insanlar zorla yardım sandığına üye yapamazsınız. Üstelik İLKSAN kar değil zarar eden yardım sandığıdır. Üyeleri tarafından tamamen güvensiz bir kurum olarak görülmektedir. 240 bin üyesi bulunan devasa yardım sandığı, benzerleri kar edip üyelerini ihya ederken (OYAK gibi) öğretmenlerin yardım sandığı yolsuzluklarla anılmaktadır. Geçmişte ciddi skandallarla anılmıştır. Arsa skandalı hala günümüzde konuşulmaktadır. “Verdimse ben verdim” mantığıyla hareket ederek Gıda marketi, Beyaz eşya, hazır giyim mağazalarını bir bir kapatmıştır. Bu gün ciddi bir küçülme yaşayarak üyelerinin ödediği parayı reel olarak değerlendiremeyen İLKSAN. Bir tek gelirini faizle elde etmektedir. Faizlerin artmasını bekleyerek zararını kapatmayı hesap eder hale gelmiştir.
Ne kadar İLKSAN üyesi öğretmenle görüştüysem hemen hepsi İLKSAN’ dan bizi kurtaracak mısınız? İLKSAN ile ilgili ne yapıyorsunuz? İLKSAN benden neden zorla para kesiyor? Mecbur muyum üye olmaya? Şeklinde sorular geliyor. Bu güne kadar bu kurumdan memnun olan bir üye ile karşılaşmadım. Bu kadar üyeleri tarafından memnuniyetsizlik yaşanan bir kurumu savunmanın anlamı yoktur.
İLKSAN ’nın mevcut yapısını değiştirmek, onu demokratikleştirmek bizlerin elinde. Vereceğimiz oylarla kendi İLKSAN’ımızı oluşturabiliriz.
27 Nisan’da yapılacak seçimde; daha şeffaf, daha demokratik, çıkarlarımızı koruyan bir İLKSAN  için desteğinizi bekliyorum

İdris DEMİREL
AKÇAABAT İLKSAN
ADAYI

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Haberler