İlköğretim Haftası Kutlandı

İlköğretim Haftası Kutlandı

İlköğretim Haftası Kutlandı

İlköğretim Haftası kutlanıyor

 

2017-2018 eğitim-Öğretim Yılı ile İlköğretim Haftası’nın açılışı nedeniyle organize edilen kutlama programı Söğütlü İlkokulu/Ortaokulu’nda gerçekleştirildi.

Okul öğretmenlerinden Gülcan Gümüş Aydın’ın sunuculuğunda okul bahçesinde gerçekleştirilen törene Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üçüncü, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Engin Uzun, Akçaabat Belediye Meclisi Üyesi Muhammet Köse, Söğütlü Mahallesi Muhtarı Kemal Aydın ile öğrenci velileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliğin açılışında konuşan Okul Müdürü Mehmet Salih Baş, ülke kalkınmasının temelinin ilköğretim olduğunu belirterek çağdaş uygarlık düzeyine erişmenin ise bilgiyle olacağına vurgu yaptı. Müdür Baş, 1150 öğrenci ve 50 öğretmenin görev yaptığı okullarında Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda yarınların güçlü Türkiye’si için gereken tüm çalışmaları kararlı bir şekilde yürüteceklerini söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üçüncü’nün tam metnini bu sayfada yer alan “Haberin İçinden” başlıklı köşede bulabileceğiniz konuşmasının ardından söz alan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ise şunları ifade etti:

“Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuştuğu yeni bir eğitim öğretim dönemine daha başlıyor olmanın sevinç ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Bu ülkenin geleceği olan çocuklarımızı milli ve manevi değerlerine bağlı, çağın sahip olduğu bilimsel ve teknolojik gelişmelerin içinde yer alan bireyler olarak yetişmesi için olan çabalarımız artarak devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle 2017-2018 eğitim öğretim yılının başka öğrenci ve öğretmenlerimiz olmak üzere bütün toplumumuza hayırlı olmasını diliyorum.”

Söğütlü Ortaokulu öğrencilerinden Hazal Çelik, İclal Aydın ve Nurseli Sağır’ın “Okuma Sevgisi” isimli şiiri seslendirdikleri programa 2/C ve 3/D sınıfı öğrencilerinin “Türkiye” isimli dans gösterileriyle devam edildi.

2/E sınıfı öğrencilerinden Naz Şahin, berat Peker ve Defne Naz Güngör’ün “Geliyoruz” isimli şiiri okumalarının ardından birinci sınıf öğrencilerine “hoş geldin” çiçekleri takdim edildi.

6/C Sınıfı öğrencilerinden Hüsna Arslan’ın yöresel türküler seslendirdiği, 3/E Sınıfı öğrencilerinin de “”Denizciler Dansı”nı sahneledikleri program halk oyunları gösterisiyle sona erdi.

sefik-turkmen-009.jpg

akcaabat-milli-egitim-muduru-ahmet-ucuncu.jpg

sogutlu-ilkogretim-okulu-muduru.jpghoron-ekibi.jpgilkogretim-haftasi-akcaabat-kutlamasi.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler