İlçemizdeki STÖ'ler Tek Yürek

İlçemizdeki STÖ'ler Tek Yürek

Akçaabat'ta araya gelen siyasi partilerin ilçe başkanları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, terörü lanetleyen ortak bir metnin altına imza attılar.

Akçaabat Yeni Haber Gazetesi’nin organize ettiği toplantıda bir araya gelen siyasi partilerin ilçe başkanları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, terörü lanetleyen ortak bir metnin altına imza attılar.

Körfez köfte Salonu’nda gerçekleştirilen ve temsil ettikleri kitleler açısından Akçaabat’ın büyük bir kesimini oluşturan temsilcilerin kaleme aldıkları metin şöyle:

Terör acımasız, çirkin, çirkin olduğu kadar da kalleş yüzünü bir kez daha masum insanlarımıza göstermiş; 27 Temmuz Pazar günü İstanbul Güngören’de meydana gelen patlamada 5’i çocuk 17 kişi hayatını kaybetmiş ve çok sayıda vatandaşımız da yaralanmıştır.

Canice yapılan bu saldırıyı planlayan canavar ruhlu yaratıklar, ölü ve yaralı sayısını artırmak, toplumun moral motivasyonunu olumsuz anlamda etkilemek için olsa gerek, insanlarımızın geninde mevcut olan yardımlaşma duygularını da hesaba katarak, saldırılarını gerçekleştirmiştir.

Vatan, millet ve bayrak sevgisinden yoksun, korkaklık ve alçaklıkları gizlenemeyecek kadar sırıtan, terör ve terörizmden cesaret alarak ayakta durmaya çalışan, düşünce fukarası, akılsız zihniyetin varacağı hiçbir hedef yoktur.

Halkımızın birlik ve beraberliğine kastetmek niyetinde olanlar, bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de asla başarıya ulaşamayacaklardır.

Terörü ve bu alçaklığı yapanları şiddetle kınıyoruz.

Masum insanlarımızın ölümüne ve yaralanmasına neden olan ve uzun yıllardır bu toplumun kaderi haline gelen, terörün ve terör odaklarının susturulması için gereken neyse yapılmasını istiyoruz.

Akçaabatlı sivil toplum örgütleri olarak bu mücadelede her zaman aktif olarak görev almaktan ve bu milletin bekası için son nefesimize kadar çaba harcayacak olmaktan da gurur duyacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz.

Allah milletimize sabır, ordumuza ve güvenlik görevlilerimize güç, alçakça saldırıda şehit olanlara rahmet ve yakınlarına başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar versin.”

Körfez köfte Salonu’nun mekân oluşturduğu platformda metne imza koyan isimler şunlar:

Osman Çavuş (AK Parti İlçe Başkanı), Mustafa Nadir (CHP İlçe Başkanı), İsmet Kırali (MHP İlçe Başkanı), İbrahim Karabacak (Demokrat Parti İlçe Başkanı), Osman Hacısalihoğlu (Saadet Partisi İlçe Başkanı), Köksal Baş (Bağımsız Türkiye Partisi Akçaabat İlçe Başkanı), Yaşar Sivrikaya (Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı), Osman Zeki Alşan (Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet kooperatifi Başkanı), Metin Güneysu (Şoförler Odası Genel Sekreteri ve Kamyoncular Kooperatifi Müdürü), Abdullah Sevim (Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı), Mustafa Hikmet Eyüpoğlu (Ziraat Odası Meclis Başkanı), Eyüp Gedikli (Muhtarlar Derneği Başkanı), Mahmut Sivrikaya (Akçaabat Fiskobirlik Yönetim kurulu Başkanı),, Ali Kalaycı (Küçük sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkan Vekili), Ömer Başaran (Akçaabat Emniyet ve Asayiş Hizmetlerini Destekleme Derneği Başkanı), Asalettin İsak (Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı), Adnan Topsakal (Akçaabat toplum Gönüllüleri Derneği Başkanı), Hüseyin Eyüpoğlu (Memur-Sen Akçaabat Temsilcisi), Cevat Şal (Türk Eğitim-Sen İlçe Temsilcisi), Kemal Kocaman (Eğitim Bir-Sen Akçaabat Temsilcisi), Engin Erbaşaran (Belediye-İş Sendikası Şube Başkan Yardımcısı), Fatih Gedikli (Akçaabat Ülkü Ocağı Başkan Yardımcısı), Hasan Şentürk (Trabzon barosu Akçaabat Temsilcisi), Celal Aydın (Esnaf ve sanatkârlar Odası Denetleme Kurulu Başkanı), İsmet Mısır (Akçaabat Emniyet ve Asayiş Hizmetlerini Destekleme Derneği Başkan Yardımcısı).

Toplantıya işlerinin yoğunluğu nedeniyle katılamayan Anavatan Partisi İlçe başkanı Ali Köroğlu, Demokratik sol parti Akçaabat İlçe Başkanı Nedim Şahin, Din Görevlileri kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Aydın Abanoz ve Tek Gıda-İş Sendikası Başkanı Halil İbrahim Albayrak da hazırlanan ortak metne imzalarını koydu.

Yarın saat 12:30 ilçemiz Atatürk Parkı'nda bir araya gelecek olan sivil toplum örgütlerinin temsilcileri bu ortak metin ile teröre hayır diyecekler. Bizde tüm halkımızı bu toplantıda Teröre Hayır demeye davet ediyoruz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler