İlçemizde kutlamalar

İlçemizde kutlamalar

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 84. yılı Akçaabat’ta törenle kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 84. yılı Akçaabat’ta törenle kutlandı.
Atatürk Caddesinde gerçekleşen törene, Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan, Garnizon komutanı Yzb. Okan Uslu, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Akçaabat kaymakamı Erol törende yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde aziz Türk milleti, vatanın her karış toprağını kanıyla sulayarak kurduğu bu cumhuriyetin 84.yılı coşkuyla kutlanmakta olduğunu belirterek ““Bu ülke eli kanlı sömürgecilerin Türk milletini tarih sahnesinden silmek için söz birliği ettiği şurada yakılıp yıkılan Osmanlı imparatorluğunun külleri arasında yeniden doğmuştur. Milletimizin ölüm fermanı olan serv anlaşması Büyük Atatürk’ün vatanına ve milletine olan güveni sayesinde yırtılıp atılarak emperyalist devletlerin emellerini gerçekleştirmesini engellemiştir.Ancak bu anlaşmasını uygulama hayalinden vazgeçmeyen sömürgeciler bugün dahi bu emellierini gerçekleştirmek için çaba harcamaktadırlar.Türkiye cumhuriyeti kurulduğu günden bu yana yurtta barış dünyada barış ülküsüyle bütün dünya ülkeleriyle iyi ilişkiler içerisinde olmaya çaba göstermiştir. Bu günlerde ne yazık ki hep dost olmaya çalıştığımız Avrupa ülkeleri ve kader ortaklığı yaptığımız Amerika Birleşik Devletleri devletinden beklediğimiz desteği görememiş olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu topraklar üzerinde kirli emelleri olanlar Türk milletinin hoş görü ve sabrını yanlış anlamalarının cezasını çok yakında göreceklerdir” dedi.
Özkan Türk milletinin çok zor koşullarda kurduğu cumhuriyeti o günlerde hayal bile edilemeyecek seviyeye geldiğini ve daha ileriye gitmek temel hedefi olması gerektiğini vurgulayarak “ ulu önder Atatürk’ün kurduğu laik, demokratik Türkiye cumhuriyeti siz asil Türk evlatları sayesinde sonsuza kadar yaşayacaktır” dedi.

Tören Öğrencilerin yaptığı tören geçişi ve ardından yapılan halkoyunları gösterileriyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler